Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 14/11/2019

Την στιγμή που οι έρευνες για τον ανήλικο μαθητή με το πιστόλι ρέπλικα βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη, ένας ακόμη μαθητής - ο οποίος, ωστόσο, φοιτά σε άλλο σχολείο - συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν άνδρες της αστυνομίας έσπευσαν στο ΕΠΑ.Λ. Μοιρών, μετά την καταγγελία πως ένας μαθητής μετέβη στο σχολείο… οπλοφορώντας.

Εν τέλει, απεδείχθη πως επρόκειτο για πιστόλι ρέπλικα και ο 15χρονος μαθητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας για το μαθητή με το όπλο, ένας μαθητής διαφορετικού σχολείου, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα μαχαίρι.
[custom:google-ads]
Ο 16χρονος - αυτή τη φορά - μαθητής εντοπίστηκε έξω από το χώρο του ΕΠΑ.Λ. Μοιρών και συνελήφθη και εκείνος.

Και οι δύο μαθητές οδηγήθηκαν σήμερα, Πέμπτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 21 Απριλίου του 2020.

«Όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών, δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό» είπε η Σ. Ζαχαράκη για το περιστατικό με το όπλο σε σχολείο

«Όταν μιλάμε για το σχολικό χώρο και για την ασφάλεια των παιδιών δεν κάνουμε κανένα συμβιβασμό» ήταν το μήνυμα της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη από το Ηράκλειο, με αφορμή το περιστατικό στο ΕΠΑΛ Μοιρών με τον μαθητή που απείλησε με όπλο τον συμμαθητή του μέσα στο σχολείο. «Θα είμαστε αυστηροί», τόνισε η κ. Ζαχαράκη η οποία συμπλήρωσε ότι το σχολείο κινήθηκε άμεσα και έπραξε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

« Η Αστυνομία και πλέον η Δικαιοσύνη θα κάνουν το έργο τους με όλη την αυστηρότητα που απαιτείται, ελπίζω. Δεν σχολιάζω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης όμως με ενδιαφέρει τα παιδιά να είναι προστατευμένα και να γίνονται με προσεχτικό τρόπο οι εφημερίες» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας που έκανε γνωστό ότι σήμερα στο ΕΠΑΛ Μοιρών βρίσκονται ήδη ψυχολόγοι από το ΚΕΣΥ με στόχο να μιλήσουν με τα παιδιά.

 

Πηγή: neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis