Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:07 | 19/12/2014

 

Ο Ιερέας από το Κερατσίνι, πήγε στη δίκη των μπράβων ως μάρτυρας… υπεράσπισης του 43χρονου «υπαρχηγού» της εκβιαστικής ομάδας του «Καράφλα». Έβαλε το χέρι του στο… Ευαγγέλιο και ορκίστηκε ότι ξέρει τον κατηγορούμενο, υποστήριξε ότι ένας «καλός οικογενειάρχης» με τρία παιδιά που ακολουθεί τον δρόμο του… Θεού! Μια μικρή λεπτομέρεια τον έκαψε, αφού λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί μήνυμα sms στο κινητό του από τον 43χρονο, που του έδινε στοιχεία της οικογενειακής του κατάστασης, καθώς του ήταν… άγνωστος.

Σε άλλες συνομιλίες του, με μέλη του εκβιαστικού κυκλώματος, ο ιερωμένος κόμπαζε για τις σχέσεις του με στελέχη του Ολυμπιακού και τα… ευχέλαια που κάνει κατά καιρούς στην ομάδα. Κατά παράξενη σύμπτωση, ο ίδιος Ιερέας ήταν μάρτυρας υπεράσπισης… αστυνομικού, που είχε κατηγορηθεί πρόσφατα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, γιατί ως φρουρός-συνοδός δημοσιογράφου τηλεοπτικού σταθμού της ζητούσε 100 ευρώ για οδοιπορικά! Ο Ιερέας πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσει την κατηγορία της ψευδορκίας.

Ο 43χρονος «υπαρχηγός» της εκβιαστικής ομάδας του «Καράφλα» έκανε… face control και έγραφε σε μπλοκάκι στους αστυνομικούςτου τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που παρακολουθούσαν τη δίκη για την μεγάλη υπόθεση των 217 κατηγορούμενων εκβιαστών του 2011, ως… απειλητική ενέργεια, λίγες ώρες μάλιστα πριν συλληφθεί ξανά.

 

 

 

Ένας 17χρονος «εισπράκτορας» της ομάδα του «Καράφλα», το 2001 προσέγγισε… οικογενειακή φίλη που είχε ανοίξει επιχείρηση μπόουλινγκ στου Ρέντη. Επειδή ήταν «φίλη» της έκανε… σκόντο, να παίρνει 700 ευρώ μηνιαίως. Το έκανε ανελλιπώς για 10 χρόνια,εξοικονομώντας για το κύκλωμα περίπου 100.000 ευρώ. Στις 30 Μαρτίου 2011, ο 27χρονος πλέον γνώστης πολεμικών τεχνών, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες εκτελεστή μέσα στο αυτοκίνητό του στη Βάρκιζα. Η «αντικατάστασή» του έγινε άμεσα, μία εβδομάδα μετά τον θάνατό του, με άλλο μέλος της συμμορίας να περνά για την μηνιαία είσπραξη!

 

Τα παραπάνω αποτελούν μερικά «ήπια» παραδείγματα δράσης της σκληρής εκβιαστικής ομάδας του 40χρονου «Καράφλα», δείγμα όμως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, της άνεσης ενεργειών και κινήσεων. Από εκεί και πέρα όμως ξεκινούν οι «κόντρες» και οι εκατέρωθεν υπογραφές «συμβολαίων θανάτου», με τους κατηγορούμενους της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου, του αρχηγού του Χαϊδαρίου και εσχάτως με την ομάδα του διοργανωτή τουρνουά πολεμικών τεχνών που εξαρθρώθηκε την περασμένη Άνοιξη. Αφορμή, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το εγκληματικό πρεστίζ των πρωταγωνιστών και η «επεκτατική» επιχείρηση της ομάδας «Καράφλα» με αιτιολογία τις μεγάλες ποινές που αναμένεται να εκτίσουν οι αντίπαλοι αρχηγοί.

Στην πρόσφατη εξάρθρωση της συγκεκριμένης ομάδας, για την οποία κατηγορούνται συνολικά 13 άτομα, (4 Έλληνες και 9 Αλβανοί), οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, δίνουν μεγάλη σημασία για την εξέλιξη των ερευνών στον εντοπισμό πολλών χειρόγραφων σημειώσεων, με τηλέφωνα και ονόματα προσώπων, διάφορα έγγραφα και κάρτες (πιστωτικές, μεταφοράς χρημάτων, αποδείξεις εισπράξεως Τράπεζας κ.λπ.), στο σπίτι αρχηγικού μέλους της συμμορίας.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis