Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 13/06/2015

Και η Αστυνομία υπήρξε προμηθευτής του νοθευμένου "ελαιολάδου" με το οποίο κατακλύστηκε το τελευταίο διάστημα η Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από αρμόδιες κεντρικές υπηρεσίες του αρχηγείου της Αστυνομίας, η προμήθεια αφορά σε μια απο τις δύο λέσχες σίτισης, χωρίς να διευκρινίζεται εάν πρόκειται γι αυτή του

αστυνομικού μεγάρου που μεταξύ άλλων μεριμνά και για την διατροφή των κρατούμενων, ή εκείνης που λειτουργεί στην έδρα των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για προϊόντα τα οποία, ενώ επισημαίνονται ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, είναι στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά κεχρωσμένα, αγνώστου προέλευσης, χαρακτηριζόμενα ως μη ασφαλή και νοθευμένα. Ως παρασκευαστές φαίνονται φυσικά ή νομικά πρόσωπα ανύπαρκτα ή που δεν έχουν επί του παρόντος εντοπιστεί, ενώ η επισήμανσή των προϊόντων παραπέμπει σε ελληνικά τοπωνύμια, κατά βάση της Πελοποννήσου και της Κρήτης, γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ οι επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει με προσοχή να επιλέγουν τους προμηθευτές τους διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία μπορεί να τους επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις.

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis