"Και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια" - Τι επικαλείται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
"Και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια" - Τι επικαλείται η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Κακώς το δικαστικό συμβούλιο Βόλου εξέτασε το αν συντρέχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει στο σκεπτικό της για την αναίρεση, η Ξένη Δημητρίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποστηρίζει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για περίπτωση Κουφοντίνα. Και σημειώνει ότι εφόσον δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.
 
 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυρία Ξένη Δημητρίου στο σκεπτικό για την αναίρεση του βουλεύματος για την απόρριψη της άδειας του αρχιτρομοκράτη της 17Ν, επικαλείται παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές είναι τρεις, από το 1993 ως το 2011. Επικαλείται ακόμη, πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδεια.
 
Επιπλέον, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τις 15 Μαΐου, είχε αναθέσει σε αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου να κρίνει την υπόθεση. Ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός το πρωί της Παρασκευής, κατέληξε στη γνώμη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση. Οπως ανέφερε στο δικό του σκεπτικό ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, το βούλευμα με το οποίο απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.
 
Παρά ταύτα η κα Δημητρίου προχώρησε απόψε στην απόφαση για αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου.