Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 27/02/2018

 

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΦΑΝΤΟΥ

Ήταν μεσάνυχτα. Η Ευτυχία πετάχτηκε μέχρι το ΑΤΜ της γειτονιάς της για να «σηκώσει» λίγα χρήματα. Με αυτά θα έπρεπε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της. Ανάμεσα σε αυτές και οφειλές προς το Κράτος. Αυτές που άμα δεν τις πληρώσει, η Ευτυχία (και η κάθε Ευτυχία) θα έχει «να κάνει» με την Αρχή. Την κάθε Αρχή που όταν ένας νομοταγής πολίτης καθυστερήσει έστω και μερικά 24ωρα να ανταποκριθεί σε μία υποχρέωσή του, αρχίζουν τα μηνύματα και τα τηλέφωνα. Η Ευτυχία (ή η κάθε Ευτυχία) μπορεί να είχε οφειλές και σε μία Τράπεζα. Η Ευτυχία (ή η κάθε Ευτυχία) σίγουρα θα πρέπει να πληρώσει φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και πολλά άλλα που η ημερήσια διάταξη αναφέρει κάθε τέλος του μηνός.

Ποτέ όμως και ορθώς δεν σκέφτηκε να σηκώσει ένα ρόπαλο και να κατεβάσει τζαμαρίες από Τράπεζες, Εφορίες, Ασφαλιστικά Ταμεία και κάθε άλλο Κρατικό ή μη Παράρτημα.

Πήγε τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο υποκατάστημα της Τράπεζας να «σηκώσει» χρήματα. Για να συνεχίσει να ζει με αξιοπρέπεια και για να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Και τότε περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε:

«Πριν ευτυχώς προλάβω να βάλω την κάρτα στο μηχάνημα είδα μια ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενη από 5 άτομα με μαύρες κουκούλες, κλομπ και σπρέι στα χέρια να πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος μου, κόπηκαν τα πόδια μου... φοβήθηκα η αλήθεια είναι ...έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα χώθηκα σε μια πολυκατοικία... Ευτυχώς οι ένοικοι μου άνοιξαν αμέσως ευγενέστατοι έτρεμα σαν το ψάρι ... Όλες οι τράπεζες εδώ στην Ελ. Στρατιώτου έπεσαν στα χέρια των λεγόμενων αντιεξουσιαστών ... κατέστρεψαν όλα τα atm έσπασαν τις τζαμαρίες έβαψαν τους τοίχους με το γνωστό σήμα... Η αστυνομία παρατηρητής ...»

Στέκομαι στο τελευταίο. Δεν ξέρω αν ήταν παρατηρητής κάποιος που πήγε μετά την επίθεση. Σίγουρα όμως είναι παρατηρητής κάποιος που διεκπεραιώνει μία υπόθεση, απλώς και μόνο για να είναι τυπικός στη σύνταξη του ενημερωτικού του δελτίου. Δεν βρήκαν κανέναν, δεν κατάφεραν να συλλέξουν ούτε ένα στοιχείο. Και γιατί άραγε; Διότι απλώς δεν θέλουν να διαταράξουν ισορροπίες. Δεν θέλουν να «ανάψουν αίματα».

«Άστο τώρα» σου λέει, Τράπεζα είναι θα βγάλει λεφτά και θα φτιάξει τα τζάμια. Θα βγάλει λεφτά και θα βάψει τους τοίχους. Και πόσο κάνει ένα ΑΤΜ ρε παιδί μου;»

Το ίδιο Ευτυχία μου συμβαίνει κάθε φορά. Σου υπενθυμίζω ότι πριν μερικούς μήνες, η Αστυνομία απέφευγε να στείλει περιπολικό στην οδό Μαιζώνος, στην Καθολική Εκκλησία, εκεί που πολίτες καλούσαν το «100» για να σωθεί ένας άνθρωπός που είχε βάλει μαχαίρι στον λαιμό του, γιατί δίπλα ακριβώς ήταν το στέκι κάποιων που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε άβατο. Και έφθασαν εκ των υστέρων, όταν αναγκάστηκε κάποιος να βάλει τα μεγάλα μέσα.

Έτσι είναι Ευτυχία μου. Σε αυτό τον τόπο, όποιος δεν πληρώσει μία δόση δεν είναι νομοταγής. Για όποιον όμως σπάει και σκορπάει τον τρόμο (από όποιο άκρο και αν προέρχεται) «άστον τώρα για να μην έχουμε χειρότερα».

Έτσι δυστυχώς αντιλαμβάνεται το Κράτος την υποχρέωσή του να παρέχει προστασία στους πολίτες.

Να είσαι καλά Ευτυχία και να συνεχίσεις να ζεις με αξιοπρέπεια. Όσο για τους άλλους; Δεν χρειάζεται να το ψάξουν και πολύ, αφού εκ των προτέρων ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τους ψάξει κανείς…

 

Υ.Γ. Σας παραθέτω την ανάρτηση της Ευτυχίας Λαμπροπούλου, μετά την επίθεση αγνώστων νεαρών σε τραπεζικά υποκαταστήματα της Έλληνος Στρατιώτου

«Στα παραμύθια μας μάθαιναν ότι στις 24.00 βγαίνουν οι μάγισσες, οι νεράιδες, τα ξωτικά και η άμαξα της Σταχτοπούτας θα μεταμορφωνόταν σε κολοκύθα και πάλι ... Απόψε η ζωή μου έμαθε την τραγική πραγματικότητα... μόλις είχα επιστρέψει από τη δουλειά και πετάχτηκα μέχρι την Εθνική Τράπεζα λίγο πιο κάτω από το σπίτι μου να σηκώσω λίγα χρήματα ... Πριν ευτυχώς προλάβω να βάλω την κάρτα στο μηχάνημα είδα μια ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενη από 5 άτομα με μαύρες κουκούλες, κλομπ και σπρέι στα χέρια να πλησιάζει απειλητικά προς το μέρος μου, κόπηκαν τα πόδια μου... φοβήθηκα η αλήθεια είναι ...έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα χώθηκα σε μια πολυκατοικία... Ευτυχώς οι ένοικοι μου άνοιξαν αμέσως ευγενέστατοι έτρεμα σαν το ψάρι ... Όλες οι τράπεζες εδώ στην Ελ. Στρατιώτου έπεσαν στα χέρια των λεγόμενων αντιεξουσιαστών ... κατέστρεψαν όλα τα atm έσπασαν τις τζαμαρίες έβαψαν τους τοίχους με το γνωστό σήμα... Η αστυνομία παρατηρητής ... άλλωστε έχουν και αυτοί εντολή μην πειράξουν τα παιδιά ... Όσο για το καταστροφικό έργο αύριο μεθαυριο πληρώνονται οι συνταξιούχοι ε να μην βοηθήσει το παρακράτος το κράτος ... Τελικά δεν ξέρω αν ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς φοβάμαι ότι βιώνουμε έναν δεύτερο εμφύλιο κάτω από άλλες συνθήκες από τη μια Οι Αντιεξουσιαστές και οι Ρουβίκωνες και από την άλλη Χ.Α. για ποια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μιλάμε;»

 tempo24.news

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis