Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 08/05/2018

Αντιμέτωποι με αδίστακτους διακινητές λαθραίων τσιγάρων βρέθηκαν άνδρες της Άμεσης Δράσης στην οδό Χωρέμη στον Κολωνό.

Ένας Αλβανός ηλικίας 29 ετών στη θέα των αστυνομικών έβγαλε ένα πιστόλι «Τοκάρεφ» με το οποίο επιχείρησε να στοχεύσει κατά του πληρώματος του περιπολικού, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν ακαριαία και να τον ακινητοποιούν.

Μαζί με τον Αλβανό, συνελήφθη και ένας  22χρονος Πακιστανός. Ένας ακόμη συνεργός κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται.

Όλα εξελίχθηκαν στις 04:35 ξημερώματα του Σαββάτου όταν ένας διερχόμενος αντιλήφθηκε τις ύποπτες κινήσεις των τριών ανδρών οι οποίοι φόρτωναν λαθραία τσιγάρα από τα οχήματα σε ένα ημιυπόγειο στην οδό Χωρέμη.

[custom:google-ads]

Δίχως καθυστέρηση ενημέρωσε την Άμεση Δράση.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο καταφθάνουν δύο περιπολικά.

Μόλις οι κακοποιοί διαπιστώνουν την παρουσία αστυνομικών, επιχειρούν να βγουν από την αποθήκη για να διαφύγουν.

Ο ένας εξ' αυτών το καταφέρνει, ενώ οι άλλοι δύο εγκλωβίζονται στο ημιυπόγειο.

Σε μια ύστατη προσπάθεια να αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς, ο Αλβανός «τραβάει» όπλο ενώ οι αστυνομικοί κινούνται προς το μέρος του.

Άγνωστο πώς, το όπλο γλιστράει από το χέρι του και οι αστυνομικοί τον ακινητοποιούν βάζοντάς του χειροπέδες. Στον χώρο εντόπισαν και τον Πακιστανό τον οποίο επίσης συνέλαβαν. Μέσα στο ημιυπόγειο οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκάδες κούτες με λαθραία τσιγάρα και φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Οι δράστες χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των παράνομων φορτίων τους δύο αυτοκίνητα που βρέθηκαν σταθμευμένα στο σημείο.

Μάλιστα, σε ένα από αυτό οι δράστες είχαν και ένα αστυνομικό φάρο με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως για να ξεφεύγουν από πιθανά αστυνομικά «μπλόκα» υποδύονταν τους άνδρες της ασφάλειας!

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα διακινητών λαθραίων τσιγάρων δρούσε τα τελευταία δυο χρόνια. Η αποθήκη – «καβάτζα» εκτιμάται πως ήταν ένα διακομιστικό σημείο των λαθραίων τσιγάρων με τους άνδρες της ασφάλειας να αναζητούν την «κεντρική» αποθήκη που προμηθεύονταν τα τσιγάρα και στη συνέχεια διακινούσαν μέσω άλλων μελών της σπείρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που ενημέρωσε την Άμεση Δράση για τις ύποπτες κινήσεις των δραστών, είναι πρώην αστυνομικός. Το όπλο έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια.

 

 

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis