Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 18/02/2020

Άκρως επεισοδιακή ήταν η σύλληψη τριών μελών της συμμορίας των Ρομά στους οποίους αποδίδονται οι τελευταίες διαρρήξεις στην περιοχή των Βασιλειών αλλά και άλλες σε Ρέθυμνο και Χανιά. Τη δράση τους παρακολουθούσε στο Ηράκλειο κλιμάκιο αστυνομικών από την Ασφάλεια Χανίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας είχαν  στοιχεία για τα οχήματα με τα οποία μετακινούνταν οι ύποπτοι αλλά και τα δρομολόγιά τους.

Ζητούμενο ήταν να μπορέσουν να τους «κλείσουν», να τους εγκλωβίσουν και να τους ακινητοποιήσουν την κατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς, κατά πληροφορίες, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελε η ομάδα των Χανίων. Δεν «περπάτησε» ο σχεδιασμός της.

Το αποτέλεσμα ήταν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες να εμβολίσουν τα οχήματα της Αστυνομίας και να διαφύγουν. Εντοπίστηκαν στην πορεία να κινούνται πεζοί επί της Χριστομιχάλη Ξυλούρη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ  Ηρακλείου στους οποίους είχε δοθεί η περιγραφή των υπόπτων.

Στη δράση τους αποδίδονται, όπως προαναφέρθηκε, περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή των Βασιλειών. Μεταξύ των θυμάτων και έμπειρος αστυνομικός της Ασφάλειας Ηρακλείου στο σπίτι του οποίου οι δράστες φέρονται να μπήκαν πρωινές ώρες.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν ξεσηκωθεί τα τελευταία 24ωρα και είχαν συγκαλέσει συνέλευση για να αναλάβουν δράση. Οι κατηγορούμενοι πήραν χθες νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη στην αρμόδια ανακριτική Αρχή Χανίων.

Εντωμεταξύ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στις δικαστικές Αρχές Ηρακλείου 47χρονος κάτοικος του καταυλισμού στην Αλικαρνασσό, ο οποίος συνελήφθη για τη διάπραξη 14 περιπτώσεων κλοπών. Υποχρεώνεται να δίνει το “παρών” κάθε Δευτέρα και να καταβάλει εγγύηση ύψους 3000 ευρώ.

patris.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis