Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:44 | 30/07/2017

Νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ έκαναν κουκουλοφόροι εχθές το μεσημέρι, στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια.

Οι περίπου 10 δράστες αιφνιδίασαν την αστυνομική φρουρά, προκαλώντας πυρκαγιά σε ένα περιπολικό της Αστυνομίας, η οποία ωστόσο σβήστηκε εγκαίρως.

Αυτή ήταν όγδοη φορά τα τελευταία δύο χρόνια, που έγινε στόχος το σπίτι του Υπουργού Επικρατείας.

Οι εκτιμήσεις της αστυνομίας για την ταυτότητα των δραστών

Ένα πολύ καλά σχεδιασμένο αλλά όχι και τόσο καλά εκτελεσμένο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, χαρακτηρίζουν το σχέδιο πηγές τις ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες επικοινώνησε ο ΑΝΤ1.

Όπως τονίζουν, οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν σε τρεις διαφορετικές ομάδες, οι οποίες συνέκλιναν έξω από το σπίτι του κυρίου Φλαμπουράρη.

Όμως, παρά το γεγονός ότι πρόλαβαν να πυρπολήσουν το περιπολικό, όπως αναφέρουν, στόχος τους φαίνεται ότι ήταν το σπίτι του υπουργού επικρατείας, το οποίο δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν λόγω της άμεσης επέμβασης των αστυνομικών.

Υπάρχει και αναφορά αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος υποστηρίζει ότι η επίθεση ξεκίνησε από ταράτσα παρακείμενης πολυκατοικίας, κάτι που φαίνεται να αιφνιδίασε αρχικά τους αστυνομικούς κι ίσως γι’ αυτό δεν έγιναν προσαγωγές.

Πάντως, οι ειδικοί ερευνητές προσπαθούν συλλέγοντας στοιχεία να φτάσουν τώρα στην ταυτότητα των δραστών.

Δραστικά μέτρα για τους «μπαχαλάκηδες» προαναγγέλλει ο Τόσκας

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προανήγγειλε «σκληρότερη αντιμετώπιση» έναντι των «μπαχαλάκηδων».

Όπως τόνισε ο ίδιος, «αυτοί δεν εξυπηρετούν ούτε καν τις απόψεις των αναρχικών, εξυπηρετούν συμφέροντα είτε εμπόρων ναρκωτικών, προκειμένου δηλαδή να διατηρηθεί η Αστυνομία μακριά από κυκλώματα ναρκωτικών, είτε κάποιους άλλους που έχουν στο μυαλό τους επιδιώξεις και πέρα από το πολιτικό φάσμα, ποινικούς δηλαδή».

eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis