Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:24 | 12/11/2018

Η πιο καταστροφική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, κάνοντας στάχτη ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της. Ο μακάβριος απολογισμός αυξάνεται με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 31, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι μεγαλύτερος, καθότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 228.

Μόνο η πυρκαγιά Καμπ, στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας έχει στοιχίσει τη ζωή σε 29 ανθρώπους αφότου ξέσπασε, την Πέμπτη. Στον νότο, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πυρκαγιάς που βαπτίστηκε Γούλζι από τις αρχές και απειλεί την πλούσια κοινότητα Μάλιμπου, διάσημο θέρετρο κοντά στο Λος Άντζελες.
[custom:google-ads]

Η Camp Fire μετέτρεψε σε στάχτη περισσότερα από 6700 σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη Πάρανταϊς. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υποδομών που έχουν καταστραφεί σε οποιαδήποτε πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Καλιφόρνια. Έως αργά χθες το βράδυ, μόλις το 25% της είχε τεθεί υπό έλεγχο.

Στη νότια Καλιφόρνια, η πυρκαγιά Woolsey οδήγησε τις αρχές να εκδώσουν εντολές εκκένωσης για 250.000 ανθρώπους στις κομητείες της Βεντούρα και του Λος Άντζελες και σε παραθαλάσσια θέρετρα όπως το Μαλιμπού.

Ο αριθμός των αγνοουμένων σε αυτήν την πυρκαγιά δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί.

Η φωτιά έχει κατακάψει μία μεγάλη έκταση στη βόρεια Καλιφόρνια, συμπεριλαμβανομένων και των λόφων, κοντά στο Big Bend. Ωστόσο, η πυρκαγιά δεν είναι η μόνη που έχει ανοίξει την κόλαση στην Καλιφόρνια. Οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να φουντώσουν άλλες δύο μεγάλες πυρκαγιές στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο Μαλιμπού, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

«Οι ισχυρότεροι άνεμοι θα επικρατήσουν την Τρίτη με ριπές που θα αγγίξουν την ένταση τυφώνα, σχεδόν 100 χλμ/ώρα», α», δήλωσε μετεωρολόγος στο CNN, εκφράζοντας φόβους πτώσης κολονών ηλεκτρικού ρεύματος και δέντρων. Σε συνδυασμό με την ξηρασία, οι συνθήκες αναμένεται να ευνοήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis