Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 30/08/2018

Oι νομοθέτες της Καλιφόρνια ενέκριναν, με 26-12 ψήφους, την αύξηση στο όριο ηλικίας αυτών που έχουν δικαίωμα να αγοράζουν μεγάλα όπλα (με μακρυά κάνη, που χρειάζονται δυο χέρια για να λειτουργήσουν). Κατηγορία στην οποία ανήκουν τα AK-47, AR-15, τουφέκια και κυνηγετικά όπλα. Σύμφωνα με τη The Sacramento Bee, ο νόμος Senate 1100 παρουσιάστηκε από τον Γερουσιαστή, Anthony Portantino και εστάλη στον Δημοκρατικό Κυβερνήτη, Jerry Brown για υπογραφή.

[custom:google-ads]

 

Στο εξής το όριο δεν είναι τα 18 χρόνια, αλλά τα 21.

Ο Portantino δήλωσε πως έμπνευση για την αλλαγή που κατέθεσε ήταν το μακελειό στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, όπου ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ σκότωσε 17 ανθρώπους.

"Οι πιο πολύνεκρες σχολικές τραγωδίες έγιναν από ανθρώπους που ήταν μικρότεροι από 21, με μεγάλα όπλα" δήλωσε ο Portantino, "θα πρέπει να στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, γνωρίζοντας πως θα είναι ασφαλή, υγιή και θα έχουν καλή εκπαίδευση".

Όσοι αντιτέθηκαν στη ψήφιση, εξήγησαν ότι υπάρχουν παράνομα κανάλια, μέσω των οποίων, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει ό,τι όπλο θέλει. Τόνισαν ότι προτεραιότητα είναι να μην μπορούν να αγοράσουν όπλο οι εγκληματίες και οι ψυχικά ασθενείς. To βέβαιο είναι ότι ο νόμος που ψηφίστηκε δεν λύνει κάποιο πρόβλημα.

Ο νέος νόμος έχει εξαιρέσεις, για όσους είναι κάτω των 21 και εργάζονται ως αστυνομικοί ή είναι στο στρατό ή έχουν νόμιμες άδειες για κυνήγι.

Νίκη Μπακούλη

Πηγή: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis