Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 20/10/2020

Να επιλύσει τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ζητάει με ερώτησή του στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής της ΝΔ στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Γιάννης Καλλιάνος.

Αφού αναφέρει ότι υπάρχουν διαχρονικά ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα σε αλεξίσφαιρα γιλέκα, κ.λ.π., σημειώνει ότι:

-Πολλές υπηρεσιακές μηχανές έχουν χρονικό διάστημα χρήσης που ξεπερνά τα 10 χρόνια και σε πολλές περιπτώσεις έχουν εξαψήφιο αριθμό χιλιομέτρων. Όμοια ισχύουν και για τα περιπολικά.

-Σε πολλούς αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., ενώ έχουν υπηρετήσει ακόμα και πάνω από 10 χρόνια στην υπηρεσία αυτή, δεν επιτρέπεται να μετατεθούν ή να αποσπαστούν παρότι γίνονται προτάσεις από άλλες υπηρεσίες προκειμένου να ενταχθούν στη δύναμη τους και ενώ υπάρχουν εκεί δυνατότητες αξιοποίησής τους.

-Είναι επιβεβλημένο να εξεταστεί η παροχή επιδόματος στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ., όπως ορθά λαμβάνουν και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ..

Στατιστικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έχει κάνει εξαιρετικό έργο επί σειρά ετών έχοντας πραγματοποιήσει ελέγχους σε εκατομμύρια οχήματα, έχοντας επιτύχει δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις, έχοντας εντοπίσει χιλιάδες κλεμμένα οχήματα και έχοντας επίσης πληρώσει βαρύ φόρο αίματος με δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis