Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:46 | 18/09/2018

Να μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε δημόσια κτίρια ζήτησε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, με αφορμή την επίθεση Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.

«Δεν μου άρεσε η εικόνα του φύλακα με το φανελάκι, αλλά ας εξετάσουμε το γεγονός ότι ήταν σε αλλαγή βάρδιας, που φαίνεται ότι το γνώριζε ο Ρουβίκωνας» είπε στον xfm 9,43 ο κ. Καλλιακμάνης. Τόνισε επίσης «πως αυτός ο τρόπος φύλαξης των κτιρίων, τμημάτων, πρεσβειών, δεν ενδείκνυται. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αντιμετωπίσει δεκάδες» προτείνοντας «να φυλάσσουν οι αστυνομικοί μέσα στα κτίρια και όχι έξω σε σκοπιές».

[custom:google-ads]

Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται η ΕΛΑΣ απάντησε:

« Η αστυνομία πρέπει να ασχοληθεί με τον πολίτη και όχι να κυνηγάει τον «Ρουβίκωνα». Εχουν συλληφθεί μέλη του Ρουβίκωνα. Αλλά αφήνονται ελεύθεροι. Στο χέρι τους να νομοθετήσουν» για να προσθέσει: «Πρέπει να θεσπιστεί ιδιώνυμο αδίκημα για τέτοιου είδους επιθέσεις. Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και από πλημμέλημα να μετατραπεί σε κακούργημα ο βανδαλισμός σε δημόσιο κτίριο ώστε να επιβάλλονται σκληρότερες τιμωρίες».


Πηγή:   iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis