Καλογήρου: Πλημμέλημα μόνο η κατοχή, όχι η χρήση μολότοφ

ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
Καλογήρου: Πλημμέλημα μόνο η κατοχή, όχι η χρήση μολότοφ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, επιμένει στην υπεράσπιση της πρόταση να αλλάξει ο Ποινικός Κώδικας για την κατοχή εκρηκτικών υλών σε πλημμέλημα αντί για κακούργημα.

"Η χρήση παραμένει κακούργημα, η κατοχή γίνεται πλημμέλημα που η ποινή θα εκτίεται" τόνισε με έμφαση υπερασπιζόμενος την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την επίμαχη αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα που αφορά τις βόμβες μολότοφ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, για την δεύτερη φάση της Συνταγματικής Αναθεώρησης χαρακτήρισε "διαστρεβλώσεις για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων", τις αιτιάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης για το θέμα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ για φρουρήσεις εκατοντάδων δικαστικών στόχων


"Οι νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές  απαιτούν θεσμικό σεβασμό", υπογράμμισε ο κ. Καλογήρου. "Οι προτάσεις είναι καθαρές. Είναι η αρχή εκκίνησης ενός ουσιαστικού διαλόγου, από μία αντιπροσωπευτική πρόταση, που θα λάβει υπόψη την δημόσια διαβούλευση και δεν θα  θολώνει με διαστρεβλώσεις για λόγους επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων  γιατί η μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική".

Και σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν ήδη για ορισμένες από τις προτάσεις συνέχισε διαβεβαιώνοντας  πως "η πρόταση για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα δεν αλλοιώνει την προστασία της  έννομης τάξης όσων αφορά την κατοχή εκρηκτικών υλών.".

Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή αυτή την πρόταση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γ. Κυρίτσης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να έχουν πεθάνει άνθρωποι από βόμβες μολότοφ προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμα και εντός κόμματος κορυφαίων στελεχών όπως ο Ν. Φίλης που υπενθύμισαν τους νεκρούς της Μαρφίν.

Πηγη:  thestival.gr