Καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά-Σε εξέλιξη ένα μέτωπο

ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ
Καλύτερη η εικόνα στην Κεφαλονιά-Σε εξέλιξη ένα μέτωπο

Καλά είναι τα νέα από την Κεφαλονιά  καθώς τα πύρινα μέτωπα σε Λαγκάδα, Κουρκουμελάτα και Μαντζαβινάτα κατασβέστηκαν πλήρως μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μόνο το μέτωπο στην περιοχή της Πάστρας όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα ενώ αναμένεται επιπλέον ενίσχυση με ένα ακόμη ελικόπτερο και ένα πεζοπόρο τμήμα. 

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών πνέουν δυνατοί άνεμοι έως και 10 μποφόρ.

Νωρίτερα και ενώ ήταν σε εξέλιξη ταυτόχρονα τέσσερα πύρινα μέτωπα, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας χαρακτήρισε «χαοτική την κατάσταση» ενώ ακόμα ανέφερε ότι «με την βοήθεια της Αστυνομίας εκκενώσαμε τον οικισμό του Άνω Κατελειού, ενημερώσαμε τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς την παραλία». «Αν δεν γίνουν ρίψεις νερού από εναέρια μέσα πριν δύσει ο ήλιος, τότε αναμένουμε ένα εφιαλτικό βράδυ» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς.

Στο οικισμό του Άνω Κατελειού, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν από τα σπίτια τους ηλικιωμένους που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο καμένο σπίτι ή τραυματισμός.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ