Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:30 | 24/05/2015

Είτε οι αναρχικοί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της "υπεράντλησης" των διμοιρίων στα μέτρα για τον χθεσινό τελικό κυπέλλου, είτε δεν πήγε κάτι καλά με τη συνολικότερη πρόβλεψη.

 Το φαινομενολογικό πεδίο του συμπεράσματος καθορίζεται από τρεις βασικές διαπιστώσεις. Η πρώτη ότι η εφαρμογή των μέτρων για το ματς ξεκίνησαν στις 15.45 το απογευμα, όταν

βρέθηκαν εκεί οι πρώτες 12 διμοιρίες των ΜΑΤ και οι 10 της ΥΜΕΤ.

Στις 16.21, είναι η ώρα ανάρτησης στο twitter του βίντεο με τον εμπρησμό του τρόλεϊ. Με μια χρονική αναγωγή προς τα πίσω, για τιο διάστημα δηλαδή που απαιτήθηκε για να "πεταχθούν" οι αναρχικοί από την Τοσίτσα στην Πατησίων, να σταματήσουν το όχημα, να κατεβάσουν οδηγό κι επιβάτες και να βάλουν φωτιά, ας υποθέσουμε ότι χρειάστηκαν 10, το πολύ 20 λεπτά. Ότι έκαναν, το έκαναν προφανώς γνωρίζοντας ότι στο κέντρο της Αθήνας δεν υπάρχουν διαθέσιμες διμοιρίες, πλην εκείνων που τους είχαν καταπόδας από την Ομόνοια μέχρι την Γερμανική πρεσβεία κι από εκεί στον Ευαγγελισμό κι αυτές όχι στο σύνολο τους όπως θα εξηγήσουμε. Διπλό το πλεονέκτημα τους συνεπώς. Και ο αιφνιδιασμός του χτυπήματος και η άνεση της μετέπειτα δράσης.

Ακολούθησε πετροπόλεμος χωρίς καμία ενισχυτική δύναμη πλην της ΔΕΛΤΑ να σταλεί στην περιοχή.

Η δεύτερη χρονική επισήμανση, είναι ότι στις 16.00 έφτασαν στο ΟΑΚΑ 14 διμοιρίες από την έδρα και άλλες 4 από το κέντρο που αποδεσμεύτηκαν μετά τη ... "διάλυση" των αναρχικών στον Ευαγγελισμό και εκτός των 10 διμοιριών της ΥΜΕΤ που ήταν ήδη εκεί, εμφανίστηκαν στη συνέχεια άλλες 3 επιπλέον από τα μέτρα του κέντρου, καθώς επίσης και 2 διμοιρίες από την περιφέρεια. Το σύνολο ... 33!!!

Η τρίτη και καταλυτική διαπίστωση είναι ότι ο πρώτος οπαδός για να παρακολουθήσει το ματς έφτασε στο ΟΑΚΑ στις ... 15.45 βιώνοντας το δέος και τον πανικό της περικύκλωσης του από 825 αστυνομικούς των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ, δίχως να συνυπολογίζουμε τους υπόλοιπους συναδέλφους τους των άλλων υπηρεσιών.

Ποιος λοιπόν είχε χθες τον καλύτερο σχεδιασμό και την πιο διορατική προβλεπτικότητα;

Εμείς ανεπιφύλακτα θα απευθύναμε τα εύσημα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γιατί από εκεί καθορίστηκαν οι συντεταγμένες της αναλογικότητας στην χωροχρονική κατανομή των δυνάμεων.

 

bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis