Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 15/12/2014

«Ο δήμος Αθηναίων εξάντλησε τις δυνατότητές του όσον αφορά τη φιλοξενία των σύρων προσφύγων», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

 Συγχρόνως έθιξε το ζήτημα των υποχρεώσεων του κράτους, όπως προκύπτουν από τα σχετικά νομοθετήματα, και απευθύνει έκκληση να πράξουν το ίδιο και οι άλλοι δήμοι.

 Ο κ. Καμίνης επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας τον ξενώνα Αστέγων «Εστία των Αθηνών», μία από τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων στις οποίες φιλοξενούνται από την Παρασκευή 45 Σύροι πρόσφυγες, εκ των οποίων 23 είναι παιδιά.

 Σημειώνεται ότι άλλα 35 άτομα από τους πρόσφυγες που διαμαρτύρονταν στην πλατεία Συντάγματος, φιλοξενούνται σε ιδιωτικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

 Ο δήμαρχος περιηγήθηκε στους χώρους στους οποίους εκτάκτως φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και συζήτησε μαζί τους για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθώς και την εξέλιξη στη διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου.

 Έπειτα από τη συνάντησή του με τους σύρους πρόσφυγες δήλωσε:

 «Ο δήμος Αθηναίων εξάντλησε τις δυνατότητές του φιλοξενώντας οικογένειες Σύρων προσφύγων που βρίσκονταν στο Σύνταγμα ενώ από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι η θέση αυτών των ανθρώπων δεν μπορεί να είναι στο πεζοδρόμιο. Το ίδιο οφείλει να κάνει το κράτος, που είναι υπεύθυνο για τους πρόσφυγες, καθώς και άλλοι δήμοι της Αττικής».

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis