Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:39 | 08/10/2015
Τη βελτίωση που έχει επέλθει στο κέντρο της Αθήνας, και κυρίως στην πλατεία Βικτωρίας, με τη μεταφορά προσφύγων και την προσωρινή φιλοξενία τους στο  Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ο δήμος δεν εφησυχάζει, αλλά συνεχίζει τις προσπάθειές του και τη συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα, πάντα με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στις διεθνείς συμβάσεις.

Όπως σημείωσε, «η συνεργασία μας με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία είναι συνεχής και στενή. Δεν σταματάμε αυτήν την προσπάθεια και προετοιμαζόμαστε ώστε να συμβάλλουμε στον όσο το δυνατόν καλύτερο συνολικό συντονισμό στη διαχείριση της κρίσης.

»Δεν εφησυχάζουμε. Στόχος είναι να διασφαλίζεται η λειτουργία της πόλης και παράλληλα να μην υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων της. Με ικανοποίηση άκουσα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Μουζάλα, να επιμένει σε αυτό που έχουμε συμφωνήσει, σύμφωνα με το οποίο η θέση των προσφύγων δεν πρέπει να είναι σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς στα πάρκα και στις πλατείες της πόλης».

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε την πρότασή του, να διαθέσει και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας χώρους, όπως πρώην στρατόπεδα, κατασκηνώσεις κ.ά. για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Επίσης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποδοχή του αυτονόητου, όπως είπε, και από άλλους δημάρχους της Αττικής, «ότι δηλαδή δεν μπορείς να κοιτάς μόνο την αυλή του γείτονα. Tους βλέπουμε με χαρά να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια. Βλέπουμε να μοιράζονται μαζί με την Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα το βάρος και την ευθύνη διαχείρισης ενός ζητήματος που υπερβαίνει τις δυνατότητες της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα στο tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis