Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 08/07/2016

Ο Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός αναφορικά με την απουσία της Αστυνομίας, στους δρόμους της Αθήνας, και ειδικότερα στα Εξάρχεια όπου έχει αυξηθεί σημαντικά τόσο η εγκληματικότητα όσο και η διακίνηση ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Βήμα Fm, ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε πως "άλλοτε η παρουσία της Αστυνομίας είναι υπερβολική και άλλοτε είναι ανύπαρκτη. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη στρατηγική, και αυτό το λέω ανεξαρτήτως από υπουργούς, γιατί το θέμα δεν προέκυψε σήμερα". Ακόμη ο κ. Καμίνης πρόσθεσε πως η διακίνηση ναρκωτικών έφτασε να γίνεται και στην πλατεία Κάνιγγος, υπογραμμίζοντας πως «δεν επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο ναρκωτικών μέρα-μεσημέρι, όλοι να ξέρουν τι γίνεται εκεί πέρα, οι καταστηματάρχες να τους ξέρουν έναν έναν με τα μικρά τους ονόματα τους εμπόρους, και η Αστυνομία να τους αφήνει ανενόχλητους. Το ίδιο και στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων και σε άλλες περιοχές. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει κάποτε».

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια ο δήμαρχος είπε ότι «μία εμβληματική περιοχή της Αθήνας παραδίδεται στο έγκλημα». «Δεν μπορούμε να ξεχωρίζουμε πια μεταξύ πολιτικού και κοινού εγκλήματος. Τι νόημα έχει, αν η ζωή των ανθρώπων εκεί, έχει γίνει μαρτύριο;» διερωτήθηκε.

Όπως είπε το συγκεκριμένο ζήτημα, θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου θα κληθούν και κάτοικοι τη περιοχής. «Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: σε μία παραδοσιακή γειτονιά, σε μια ωραία γειτονιά αμφισβήτησης και διανόησης, σε μία φοιτητική γειτονιά, δεν επιτρέπεται αυτή η κατάπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

parapolitika.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis