Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 16/06/2015

Τη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων που δεν λειτουργούν, προκειμένου να φιλοξενήσουν μετανάστες, πρότεινε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ωστόσο, όπως είπε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, «δεν μιλάμε για Κέντρα Κράτησης αλλά για ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με τους πιο αυστηρές προδιαγραφές σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα».

Όπως είπε το θέμα το έχει ήδη θέσει στην υπεύθυνη για την μεταναστευτική πολιτική, Τάσια Χριστοδουλοπούλου και τον γενικό Γραμματέα, κ. Παπαδόπουλο. Παράλληλα, ο δήμαρχος της Αθήνας ανέφερε ότι «από το μεταναστευτικό έχουμε πάει προσφυγικό με παρά πολλές οικογένειες» ζητώντας αλληλεγγύη από την Ευρώπη αλλά και από τις άλλες πόλεις καθώς «δεν μπορεί η Αθήνα να σηκώσει αυτό το βάρος».

Σημείωσε ότι «θέλουμε να δούμε μια πολιτική να εφαρμόζεται» καθώς «υπάρχει μια πόλη που έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια τα πάνδεινα με έναν απρογραμμάτιστο τρόπο και η κατάσταση βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο». Ακόμη, τόνισε πως ο δήμος είναι στη διάθεση των προσφύγων μεταξύ άλλων για ενημέρωση και για διεκπεραίωση γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Αναφερόμενος στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Αθήνα που θα γίνει στο Ζάππειο την Πέμπτη ο κ. Καμίνης πρόσθεσε ότι «η ζωή προχωράει και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην πόλη με σχέδιο ανάπτυξης» καθώς «το μεγάλο πρόβλημα στη χώρα είναι η ανεργία».

http://www.iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis