Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:59 | 27/12/2017

Έως το 2020 θα έχει καταβληθεί στο σύνολο του, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΣτΕ, ήταν η απάντηση που έδωσε στο Onalert ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος τόνισε πάντως ότι εντός του 2018 θα δοθεί το μεγαλύτερο μέρος αυτών των αναδρομικών σημειώνοντας ότι ήδη στους κωδικούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν ενταχθεί τα σχετικά κονδύλια. 

"Χρονοδιάγραμμα δεν μπορώ να σας πω ότι μέσα στο 2018% θα το έχουμε καλύψει στο σύνολό του, αλλά πιστεύω ότι ένα μεγάλο ποσοστό θα έχει καλυφθεί μέσα στο 2018 και σίγουρα μέσα στο 2019 και το 2020." ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόσθεσε: "Το 2018 είναι μια χρονιά που βρισκόμαστε κάτω από το μικροσκόπιο των θεσμών και αυτό που προέχει είναι να βγει η χώρα από αυτή τη δουλεία.Πιστεύω όμως ότι στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα μπορέσουμε μέσα σε αυτή την τριετία να καλύψουμε το σύνολο της υποχρέωσης αυτής."  

[custom:google-ads]

Εξήγησε μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθούν τα χρήματα: "Εμείς αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε εδώ, είναι αυτό το υπόλοιπο 50% να το δίνουμε μέσα από την διαμόρφωση του μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή τα επιδόματα τα οποία δίνουμε, τα εκτός έδρας και παράλληλα οι βελτιώσεις που θα κάνουμε θα καλύψουν την απόφαση του ΣτΕ για το 50%." είπε ο κ. Καμμένος.

"Κάρφωσε" μάλιστα την προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε περιγράψει ευκρινώς το περιεχόμενο της συμφωνίας της με τους δανειστές για την επιστροφή των αναδρομικών: "Η διαπραγμάτευση που είχαν κάνει με τους δανειστές η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου δεν ήταν αυτή την οποία βγάλανε προς τα έξω. Δηλαδή δεν ήταν πληρώνουμε το 50% για να μπορέσουμε να αποδώσουμε κάποια στιγμή το άλλο 50%. Η διαπραγμάτευση που κάνανε ήταν ότι δίνουμε το 50% για να εξοφλήσουν το 100% της υποχρέωσης του ΣτΕ. Αυτή ήταν η συμφωνία την οποία κάνανε."

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis