Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 25/04/2018

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Τούρκο Πρόεδρο έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνα,ς, κ. Πάνος Καμμένος για τους κρατούμενους στρατιωτικούς Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.Ο ΥΕΘΑ σχολιάζοντας την αποοστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία συνέντευξή του ότι "η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμμία άλλη", υποστήριξε ότι αυτό συνδέεται ευθέως με την άμεση απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών από τις Φυλακές της Ανδριανούπολης. 

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι δικαιώθηκε για τον χαρακτηρισμό όμηροι που είχε αποδώσει στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, επισημαίνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε μέσα από την πρόταση ανταλλαγής που έκανε ο Τούρκος Πρόεδρος. 

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο ΥΕΘΑ:

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την τελευταία ανακοίνωση του Ερντογάν για ειρηνική συμβίωση και θα πράξουμε και εμείς από την πλευρά μας τα πάντα για αυτό. 

Αλλά από εκεί και πέρα η πιστή τήρηση των διεθνών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου, ο σεβασμός των συνόρων και η αποδοχή της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας ειναι προτεραιότητα για να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη. 

Η Ελλάδα προσπαθεί να χτίσει με ειρηνικά μέσα όμως δεν ειναι διατεθειμένη να υποχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό απέναντι σε οποιεσδήποτε προκλήσεις. 

Τα δυο στελέχη που βρίσκονται όμηροι και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα ότι ειναι ομηροι. Αυτό μετά την τελευταία συνεντευξη του Προέδρου Ερντογάν. Αν επιθυμεί όντως την ειρήνη η μόνη πράξη που μπορεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση ειναι η άμεση απελευθέρωση.
 
Αν εννοείτε να κάνουμε εμεις καταδρομική επιχείρηση όχι δεν θα το κανουμε. Εμείς αυτό που καναμε από την πρώτη ημέρα ειναι να θεσουμε το θεμα στην ευρώπη. Αντι να κανουμε αναπαραγωγή των τουρκικών σαιτ και τον ψυχολογικό 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis