Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:42 | 11/06/2015

Η πιστωτική κάρτα ανήκει σε εμένα τον ίδιο και η χρέωσή της με βαρύνει προσωπικά, αναφέρει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος σε έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να ενημερωθεί ποιος είναι ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας από την οποία πληρώθηκε μέρος του ποσού που αφορούσε τις δαπάνες διαμονής και διατροφής του υπουργού στο πρόσφατο ταξίδι που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ. Ο βουλευτής είχε επικαλεστεί δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας.

«Καταρχάς επιθυμώ να σας επισημάνω ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, ειδικά στον χώρο της Εθνικής 'Αμυνας, θα πρέπει να ασκείται υπεύθυνα με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και όχι διάφορα άλλα συμφέροντα, ενώ σαφέστατα δε θα πρέπει να σύρεται από δημοσιεύματα του τύπου άλλες φορές καλοπροαίρετα και σε άλλες περιπτώσεις όχι, όπως εν προκειμένω» αναφέρει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και προσθέτει: «όταν μάλιστα τα δημοσιεύματα αυτά αφορούν σε προσωπικές επιθέσεις, υιοθετούνται δε άκριτα, θεωρώ ότι αγγίζουν την κακοήθεια η οποία μάλιστα στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπέρασε κάθε όριο».

Απαντώντας στο ερώτημα του βουλευτή, ο υπουργός τονίζει: «Σας δηλώνω ότι η πιστωτική κάρτα στην οποία αναφέρεστε ανήκει σε εμένα τον ίδιο και η χρέωσή της με βαρύνει προσωπικά πληρώνοντας τα έξοδά μου είτε ως ΥΕΘΑ είτε ως πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Περιλαμβάνεται μάλιστα στις δηλώσεις μου από το έτος 1999. Συνεπώς κατά την παραμονή μου στις ΗΠΑ δεν χρέωσα το ελληνικό δημόσιο με τα προσωπικά μου έξοδα, πέραν του προβλεπομένου ελαχίστου ποσού των 300 δολαρίων ΗΠΑ ανά διανυκτέρευση, όπως κατά κόρον συνήθιζαν στελέχη της παράταξής σας».

Ο κ. Καμμένος κλείνει το έγγραφό του λέγοντας πως «όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στο πλαίσιο της συνεχούς λασπολογίας που εργολαβικά έχει αναλάβει η συγκεκριμένη εφημερίδα και ορισμένοι δημοσιογράφοι της, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη και από τους οποίους θα ζητήσω εκ νέου αποζημίωση για όσα συκοφαντικά δημοσιεύουν εις βάρος μου». 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis