Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:55 | 17/07/2015

Η χώρα από το πρωί καίγεται και δύο εκ των συναρμόδιων και πλέον κομβικών για τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις υπουργοί, οι Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος και Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι, αντί να επιστρέψουν στην Αθήνα και στην «καρδιά» των επιχειρήσεων, συμμετείχαν σε... κοπή κορδέλας για το πρώτο έργο της ΜΟΜΑ στο νησί της Ικαρίας.

 


Ο κ. Καμμένος συνοδευόταν από τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας μας, αλλά και από τον υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αποτέλεσμα κομβικά πρόσωπα στη διαχείριση αυτής της κρίσης να είναι εκτός κέντρου επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής, αντί να επιστρέψει για να συντονίσει τις ενέργειες για το κατά πόσο πρέπει να υπάρξουν μέριμνες για τυχόν τραυματίες (έχει ήδη υπάρξει νεκρός στη Λακωνία), μετά τα πρώτα εγκαίνια, μετέβη στο νοσοκομείο Αγίου Κηρύκου, για να εξαγγείλει τη Δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην Ικαρία. 



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωστράκο, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ικαρία για τα εγκαίνια των εργασιών της πρώτης αποστολής της «ΔΙΔΕΡΓΩΝ» (πρώην ΜΟΜΑ) που αφορά την αποστολή και βελτίωση δρόμου που συνδέει το χωριό Καρκινάγρι με το χωριό Μαγγανίτη στο νότο τμήμα του νησιού.


Στη συνέχεια μαζί με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή επισκέφθηκαν το νοσοκομείο Ικαρίας όπου εξήγγειλαν τη δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού, τη στελέχωση του νοσοκομείου με εξειδικευμένους γιατρούς ενώ εξετάστηκε η δυνατότητα προμήθειας αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τις πυρκαγιές

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis