Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:49 | 16/09/2016

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πλέον σημαντικό θέμα για τους ένστολους αυτή την περίοδο, που δεν είναι άλλο από τα ειδικά μισθολόγια καθώς φαίνεται ότι έχουμε φθάσει στην τελική ευθεία πριν από την ανακοίνωσή τους και όλοι εκτιμούν ότι θα έχουν μειώσεις, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προχώρησε σήμερα σε μια απρόβλεπτη κίνηση! Κάλεσε για συνάντηση την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) για να συζητήσουν το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η κίνηση είναι απρόβλεπτη, καθώς δεν έχει κάνει ανάλογη πρόσκληση στις Ενώσεις και τους Συνδέσμους των στρατιωτικών είτε των εν ενεργεία είτε των αποστράτων.

Τι σημαίνει άραγε ότι θέλησε να συναντήσει την Ομοσπονδία των Αστυνομικών Υπαλλήλων;

Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο υπουργός, ο οποίος σύμφωνα με τον "Βηματοδότη" φέρεται να έχει δηλώσει ότι «εάν αγγίξτε τα μισθολόγια των ενόπλων δυνάμεων εγώ φεύγω», προσδοκά να υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις σε περίπτωση που τελικά στους κόλπους της κυβέρνησης επικρατήσει η άποψη ότι θα πρέπει οι περικοπές στα μισθολόγια των ενστόλων να είναι μεγάλες.

Άλλωστε οι Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας είναι αυτές που έχουν ξεκινήσει ήδη κινητοποιήσεις και τα μέλη τους συμμετείχαν με στολή στις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ ζητώντας την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών 

Πάντως κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το bloko.gr ο Πάνος Καμμένος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι το νέο ειδικό μισθολόγιο θα είναι ένα μισθολόγιο περικοπών, χωρίς όμως να διευκρινίσει περισσότερα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο ΥΕΘΑ άφησε να εννοηθεί ότι οι περικοπές αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερες για όσους τώρα φοιτούν στις αστυνομικές σχολές και αργότερα θα βγουν στην ενέργεια.

Αναφερόμενος στο θέμα της τροπολογίας για το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών, η οποία θα εφαρμοστεί έαν δεν βρεθούν ισοδύναμα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν εξευρεθεί τα ισοδύναμα, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβεί με όλα τα υπουργεία.


Πάντως κατά τη συνάντηση δεν τέθηκε καν από την πλευρά του υπουργού το θέμα της συμμόρφωσης της κυβέρνησης με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες οι μισθοί των ενστόλων θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα προ του Ιουλίου του 2012.

Οι συνδικαλιστές αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ζήτησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη και απ' ό,τι φαίνεται είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis