Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:39 | 14/04/2015

Tο πρόβλημα των μεταναστών είναι πολύ μεγάλο και η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσο μεγάλο αριθμό, εκτίμησε ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ενώ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα «της Ελλάδας, αλλά της Ευρώπης, η οποία θα πρέπει να πιέσει την Τουρκία να εφαρμόσει το Δουβλίνο ΙΙ». 

«Τα κύματα πολέμων της Μέσης Ανατολής, θα οδηγήσουν σε κύματα χιλιάδων μεταναστών, όμως αυτό το θέμα δεν είναι ελληνικό» συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος και ανέφερε: «Είναι άλλο να λες ότι θα τους κλείσω την είσοδο κι άλλο να βλέπεις τη θάλασσα να γεμίζει με παιδιά. Η ΕΕ πρέπει να αποδεχθεί ότι πρόκειται για πρόσφυγες που δεν μπορούν να μείνουν στα νησιά και για λόγους υγείας».

Ο υπουργός Αμυνας υποστήριξε ότι πρέπει να δημιουργηθούν εγκαταστάσεις, αλλά σε καμία περίπτωση στα νησιά καθώς, όπως είπε, αυτό θα φέρει πληθώρα μεταναστών. 

«Αντί να δίνουν τα κονδύλια στην Frontex για να κάνει βόλτες, να τα δίνουν για τη δημιουργία εγκαταστάσεων, όμως όχι στα νησιά, γιατί θα δίνεται η δυνατότητα στους διακινητές να φέρνουν κόσμο» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τους διακινητές».

Τέλος, είπε πως παρεξηγήθηκε η δήλωσή του ότι εάν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα τότε οι μετανάστες θα φθάσουν στο Βερολίνο καθώς δεν πρόκειται περί απειλής αλλά για μια πραγματικότητα λόγω του διογκούμενου κύματος μεταναστών.

tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis