Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 06/04/2016
Ανοιχτή προειδοποίηση ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφεύγουν στην Ευρώπη μπορεί να υπάρχουν τρομοκράτες και τζιχαντιστές απευθύνει η Frontex. 
 
Το 2015 ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων προς την Ευρώπη έφτασε τα 1,8 εκατομμύρια, αριθμός εξαπλάσιος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. 
 
Η ευρωπαϊκή υπηρεσία φύλαξης των συνόρων, σε έκθεσή της για το 2016, επικαλείται το παράδειγμα των δύο εκ των βομβιστών που χτύπησαν στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 και οι οποίοι πέρασαν με καράβι από την Τουρκία στη Λέρο. «Οι επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο 2015 δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι παράμονες μεταναστευτικές ροές μπορεί να χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 
 
Σύμφωνα με την Daily Mail, η Frontex σημειώνει ακόμη ότι ανάμεσα σε όσους ζητούν άσυλο μπορεί να βρίσκονται και τρομοκράτες που βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να μπουν στην Ευρώπη. «Δύο από τους τρομοκράτες μπήκαν από τη Λέρο και καταγράφηκαν από τις ελληνικές αρχές. Παρουσίασαν πλαστά χαρτιά από τη Συρία προκειμένου να επιταχύνουν τη διαδικασία καταγραφής τους» υπενθυμίζει η Frontex.
 
Όπως αναφέρεται στην έκθεση, υπήρξε «έκρηξη» των προσφυγικών ροών το δεύτερο εξάμηνο του 2015 μέσω της βαλκανικής οδού, ενώ σημειώθηκε αύξηση κατά 42% του αριθμού των μεταναστών από χώρες της ανατολικής και δυτικής Αφρικής, όπως η Ερυθραία. 
 
 
thetoc.gr
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis