Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 22/04/2021

Όπως είχε προγραμματισθεί, η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 21» ολοκληρώθηκε με τον πιο εμφατικό και εντυπωσιακό τρόπο, με την διέλευση μεικτών σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία έκαναν περί τις δύο το μεσημέρι την εμφάνιση του στον αττικό ουρανό, προκαλώντας τον ενθουσιασμό αρκετών πολιτών που από νωρίς είχαν «πάρει θέση» γύρω από την Ακρόπολη.

Η άσκηση των αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας και πολλών συμμαχικών χωρών, που ολοκληρώθηκε σήμερα, έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο «μήνυμα» συνεργατικού πνεύματος και διαλειτουργικότητας, σε μια χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από πολλές αστάθειες και σε μια περιοχή, αυτή της ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, που τελευταία προκύπτουν αρκετές και συνεχόμενες προκλήσεις από την Τουρκία.

Οι συμμετοχές

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε στην άσκηση «Ηνίοχος 21» με το σύνολο των τύπων μαχητικών αεροσκαφών (F-16, Mirage 2000, Mirage 2000-5, F-4) που διαθέτει καθώς και με μέσα αντιαεροπορικής προστασίας, ηλεκτρονικού πολέμου και μη επανδρωμένα αεροχήματα.

Στην άσκηση «Ηνίοχος 21» συμμετέχουν, επίσης, η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale και Mirage 2000, οι ΗΠΑ με F-16, MQ-9, KC-135, το Ισραήλ με F-15 και F-16, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16, ο Καναδάς με Air Weapon Managers – GCI, η Ισπανία με F/A – 18 Hornet καθώς και η Κύπρος με ελικόπτερο τύπου AW 139. Παρατηρητές είναι η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία.

Δείτε τα εκπληκτικά πλάνα:

Ηνίοχος 21 

 

Ηνίοχος 21 

 

Ηνίοχος 21 

 

Ηνίοχος 21

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis