Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 08/04/2017

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα άνδρες της ΕΜΑΚ Ηρακλείου κινητοποιήθηκαν για τη διάσωση ενός ανήμπορου ζώου που βρισκόταν σε κίνδυνο. Το νέο περιστατικό, μετά τον απεγκλωβισμό της αδέσποτης σκυλίτσας στον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου, σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου ένα μικρό γατί ηλικίας περίπου δύο μηνών, είχε ανέβει πάνω σε σιδερένια κατασκευή σε καφετέρια στο πάρκο Θεοτοκόπουλου και δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της κ. Καλλιόπης Μαραβελάκη στην ιστοσελίδα της Ζωόφιλης Δράσης στο facebook, κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ που έφτασε στο σημείο με πέντε άνδρες, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την επιχείρηση που στήθηκε για τη διάσωση της γάτας.

Το γατάκι παραδόθηκε στη Ζωόφιλη Δράση προκειμένου να υιοθετηθεί από φιλόζωη οικογένεια. Στην ανάρτησή της η κ. Μαραβελάκη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ένας απεγκλωβισμός μικρού γατιού στο κέντρο του Ηρακλείου από την 3η ΕΜΑΚ Ηρακλείου. Σήμερα το απόγευμα για μια ακόμα φορά η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας για τον απεγκλωβισμό και περισυλλογή ενός μικρού γάτου 1,5-2 μηνών που είχε βρεθεί πάνω στη σιδερένια κατασκευή – τέντα, πάνω από καφετέρια, στο Πάρκο Θεοτοκόπουλου, στο κέντρο του Ηρακλείου. Πενταμελής ομάδα της 3ης ΕΜΑΚ, με τον αξιωματικό υπηρεσίας της Πυροσβεστικής έφτασε γρήγορα και με προσοχή απεγκλώβισαν και κατέβασαν το μικρό γατάκι, που άγνωστο πως βρισκόταν πάνω στη σιδηροκατασκευή. Μετά το κατέβασμα από τα ψηλά στα χαμηλά το μικρούλι μας παραδόθηκε και μπήκε σε φιλοξενία μέχρις υιοθεσίας του. Εμείς για μία ακόμη φορά ευχαριστούμε τους πέντε αξιωματικούς της 3ης ΕΜΑΚ που προσέτρεξαν προς βοήθεια και εκτέλεσαν επιτυχώς την … εναέρια περισυλλογή. Πάντα φιλοζωικά άξιο το Πυροσβεστικό Σώμα».

pyrosbestikh-gati

pyrosbestikh-gati1

pyrosbestikh-gati2

pyrosbestikh-gati3pyrosbestikh-gati4pyrosbestikh-gati5pyrosbestikh-gati6pyrosbestikh-gati7

cretapost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis