Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:47 | 12/10/2016

Το «καρτέλ» διακίνησης κοκαΐνης στη Λάρισα σκόπευε να επεκταθεί στην εισαγωγή ναρκωτικών στις φυλακές με τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone), που μόλις είχε αγοράσει, ωστόσο τους πρόλαβε ένα… θανατηφόρο τροχαίο και η αστυνομία. Ο «αρχηγός» σκοτώθηκε σε τροχαίο όταν κατάλαβε ότι είχαν πιάσει τον «υπαρχηγό» του μετά από άλλο… τροχαίο.

Επιχείρησε να διαφύγει προς Αλβανία ή Αθήνα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, και κινούμενος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας συγκρούστηκε με φορτηγό. Σκοτώθηκε ο ίδιος, ο 23χρονος συνεπιβάτης και ο 63χρονος οδηγός του φορτηγού.

Όλα ξεκινούν στις 00:20 ξημερώματα Δευτέρας, όταν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εντόπισαν τον 23χρονο «υπαρχηγό» να κινείται με αυτοκίνητο κοντά στην πόλη και επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν έχοντας πληροφορίες ότι μεταφέρει κοκαΐνη. Ο οδηγός αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο προσπάθησε να διαφύγει και προσέκρουσε πάνω σε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκαν 4.782,7 γραμμάρια κοκαΐνης, 530 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και μία κάρτα SIM.

Το δεύτερο τροχαίο

Σχεδόν μία ώρα αργότερα ο 31χρονος «αρχηγός» επικοινώνησε τουλάχιστον… 15 φορές μαζί του, προκειμένου να διαπιστώσει αν γινόταν η μεταφορά. Όταν ο συνεργός του δεν απαντούσε κατάλαβε ότι πιθανότατα είχε συλληφθεί και επιχείρησε να διαφύγει. Στις 02:40, στην εθνική οδό Ιωαννίνων-Άρτας, κοντά στη διασταύρωση της Σκλίβανης, στη θέση Αυγό, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα  και συγκρούστηκε μετωπικά με επαγγελματικό φορτηγό.

Ο ίδιος ανασύρθηκε νεκρός όπως και ο 23χρονος συνεπιβάτης, καθώς και ο 63χρονος οδηγός του επαγγελματικού οχήματος, ενώ ο 24χρονος γιος του, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Μέσα στο όχημα δεν βρέθηκαν ναρκωτικά αλλά 1.500 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Ο νεκρός «αρχηγός» είχε συλληφθεί το 2006 με 100 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ δύο χρόνια αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια. Το 2012 κατάφερε να αποφυλακιστεί. Διατηρούσε επιχείρηση με αυτόματα πλυντήρια ρούχων που ο χρήστης βάζει κέρμα για την λειτουργία τους. Ωστόσο φαίνεται να συνέχισε τη δράση του δημιουργώντας ένα ιδιότυπο «καρτέλ» κοκαΐνης στην επαρχιακή πόλη, στο οποίοι συμμετείχαν τουλάχιστον 12 ακόμη άτομα, μεταξύ των οποίων ένας ιδιοκτήτης σχολής οδηγών και μία ιδιοκτήτρια καταστημάτων γυναικείων ενδυμάτων.

Οι συλλήψεις

Συνολικά συνελήφθησαν επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έξι Έλληνες ηλικίας από 22 έως 38 ετών και ένας 24χρονος Βούλγαρος ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε ακόμη μελών, τριών Ελλήνων και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας από 31 έως 37 ετών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 5,6 κιλά κοκαΐνης, 23,3 κιλά αποξηραμένης κάνναβης περίπου, 208 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), 260 ναρκωτικά δισκία, 450 αναβολικά δισκία, μία τηλεκατευθυνόμενη ιπτάμενη συσκευή (drone), πυροτεχνικά είδη, μαχαίρι, σουγιάς, 44.877 ευρώ και 430 δολάρια, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 19 κινητά τηλέφωνα, 21 κάρτες SIM και 6 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης οπλοκατοχής, της παράβασης του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, της αντίστασης και της απείθειας, και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis