Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:36 | 28/01/2015

 

Το κλίμα σε αυτή την τελετή παραλαβής παράδοσης, είχε από όλα. Εκτίμηση, συμπάθεια αλλά και ευγενικά «καρφιά». 

Ο απερχόμενος υπουργός Βασίλης Κικίλιας έκανε τον απολογισμό του αλλά σχολίασε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έδωσε εύσημα για τις συλλήψεις τρομοκρατών. 

«Σε 8 μήνες έγιναν πολλά. Συνελήφθησαν Μαζιώτης, Ξηρός, Σταμπούλος, επικίνδυνοι τρομοκράτες. Πήραμε τα εύσημα γι' αυτό από διεθνείς παράγοντες από την ελληνική κοινωνία όχι όπως θα έπρεπε από μέλη της σημερινής κυβέρνησης. Σας παραδίδω μια κατασυκοφαντημένη αστυνομία που πρέπει να αποκτήσει το κύρος που της αρμόζει».

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών-Διοίκησης Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, μίλησε για «αυταρχική παρουσία της αστυνομίας», η οποία όπως σχολίασε επιβλήθηκε από τις πολιτικές και όχι από τον θεσμό.  

«Δεν σας κρύβω ότι αυτά τα χρόνια, υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που στο πλαίσιο των λαϊκών αγώνων δημιούργησε προβλήματα η αυταρχική παρουσία της αστυνομίας. Ηταν οι πολιτικές που της το επέβαλλαν και όχι αυτός καθαυτός ο θεσμός. Θέλω όμως να σας πω ότι δεν έχουμε έρθει με κανένα ίχνος ρεβανσισμού για την Ελληνική Αστυνομία. Δεν πρόκειται να επικαλύψουμε με συμβούλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά θα στηριχθούμε στην επετηρίδα και την ιεραρχία, χωρίς τη δαμόκλειο σπάθη της διαθεσιμότητας, ή απόλυσης».

Σε ότι αφορά στον αφοπλισμό των αστυνομικών ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως «από το 1996 υπάρχει νόμος που λέει να μην υπάρχουν όπλα στους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με πολίτες είτε σε γήπεδα είτε σε διαδηλώσεις». 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολτίη Γιάννης Πανούσης, δήλωσε ότι «Δεν τα πάω καλά με την πολιτική. Ηθελα απλά να γυρίσω στο σχολείο να διδάξω, αυτό όμως είναι μια πρόκληση να διδάξουμε μαζί ήθος, πίστη στο Σύνταγμα και στον Νόμο. Η ΕΛ.ΑΣ. Είναι προστάτης του φτωχού. Δεν είναι ανεκτή η κατάχρηση εξουσίας από στελέχη της»

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis