Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:34 | 10/12/2014

 

Η επιστροφή του προφυλακισμένου Ηλία Κασιαδιάρη σήμερα στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί επί της άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, δεν θα είχε και τόσο μεγάλο ενδιάφερον (σύνηθες το φαινόμενο οι χρυσαυγίτες να παραπέμπονται στην Δικαιοσύνη) αν η δικογραφία που τον αφορούσε δεν συσχετίζονταν με ένα ισχυρό κάποτε ονοματεπώνυμο.

Πρόκειται για τον Τάκη Μπαλτάκο, τον επί μηνών «μαέστρο» της κυβέρνησης Σαμαρά και στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, ο οποίος υποχρεώθηκε σε ατιμωτική παραίτηση από το πόστο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, έπειτα από τα όσα αποκάλυψε στο Κοινοβούλιο τον περασμένο Απρίλιο, ο «φουσκωτός» με την σβάστικα.

Συγκεκριμένα, ο τότε γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εμφανίζονταν να υποστηρίζει ότι οι ανακριτές της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής δεν είχαν κανένα στοιχείο για την προφυλάκιση των στελεχών της οργάνωσης και πως ο Πρωθυπουργός ξέσπασε κατά των Νίκου Δένδια (τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης) και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου όταν δεν προφυλακίστηκαν οι πρώτοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.Τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε αφήσει εμβρόντητο το Σώμα και κυρίως το Μαξίμου όταν γνωστοποίησε (έχοντας στα χέρια του και το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) ότι διατηρούσε επαφή και συνομιλούσε με τον κ. Μπαλτάκο.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν επιτακτικά από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις,χρεώνοντας ταυτόχρονα στον Αντώνη Σαμαρά ότι έχει τοποθετήσει  σε νευραλγικό πόστο έμπιστο του,  ο οποίος όμως «συνομιλεί με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σαν είναι κολλητοί».

Όσο για την υπαίτιο της αναταραχής, τον Τάκη Μπαλτάκο παραιτήθηκε λίγες ώρες αργότεραανακοινώνοντας (επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) ότι «όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνομωσία εναντίον τους».Τον Αντώνη Σαμαρά «άδειασε» έως και το ΠΑΣΟΚ ζητώντας  την αποπομπή του Τάκη Μπαλτάκου, την ίδια στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε με νόημα ότι «ο Μπαλτάκος είναι ένα παλιό πρόβλημα».

Ένα μήνα αργότερα η εισαγγελέας πρωτοδικών απέστειλε στη Βουλή δικογραφία προκειμένου να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του χρυσαυγίτη βουλευτή για το κακούργημα της παραβίασης απορρήτου προφορικής συνομιλίας.

Για την κατηγορία αυτή αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης σήμερα στη Βουλή προκειμένου το Σώμα να αποφασίσει ή όχι την άρση της Βουλευτικής του ασυλίας.

Είναι η τρίτη φορά που προφυλακισμένοι βουλευτές της ακροδεξιάς οργάνωσης θα περάσουν την πόρτα του Κοινοβουλίου για «υπόθεση τους».

Είχαν προηγηθεί οι εμφανίσεις των προφυλακισμένων Γιώργου Γερμενή (7 Μαίου), αλλά και του Νίκου Μιχαλολιάκου Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού (4 Ιουνίου). Κατά την παρουσία των τριών τελευταίων είχαν προκληθεί επεισόδια εντός της Βουλής με πρωταγωνιστές συγγενείς και άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για αυτό και αύριο αναμένεται να υπάρξουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis