Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:27 | 07/02/2020

Το κοινωνικό γιγνεσθαι σε συνδυασμό με την καταιγιστική εξέλιξη των ανθρωπίνων αναγκών απαιτεί μια σύγχρονη και λειτουργική Αστυνομία .

Άραγε οι ιθύνοντες αντιλαμβάνονται τα καθημερινά προβλήματα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Έλληνας Αστυνομικός κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ;

Διαχρονικά η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικης κοινωνίας . Σαφώς η λειτουργία και ο ρόλος της αποτελούν τις βάσεις για μια ισορροπημένη κοινωνική ανάπτυξη .

Είναι σαφές πως οι απαιτήσεις από τον Έλληνα Αστυνομικό εν τη εξέλιξη του χρόνου έχουν γιγαντωθεί . Ο Έλληνας Αστυνομικός βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με πληθώρα περιστατικών τα οποία επιτάσσουν εξειδικευμένες γνώσεις και εξοπλισμό .

Εδώ θα βρεθώ στην δυσάρεστη θέση να καταδείξω αφενός το πρόβλημα της ελλειψης υλικοτεχνικου εξοπλισμου και αφετέρου την κατά καιρούς εκμετάλλευση της επαγγελματικής ευσυνειδησίας και ατομικού φιλότιμου του Έλληνα Αστυνομικού με απόρροια την καταπάτηση των εργασιακών του δικαιωμάτων .

Σε αυτό το σημείο θεωρώ πως πρέπει να αναφερθώ στις πολυπαθεις και νευραλγικές Αστυνομικες Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικης . Ως ενεργό μέλος της ομάδας ΑΝΑΣΑ και επιπροσθέτως ως ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ της ΠΟΑΣΥ , με λύπη μου διαπιστώνω τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους οι συνάδελφοι , οι οποίες είναι αποτέλεσμα της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού ( περιπολικά οχήματα , αλεξίσφαιρα γιλέκα , κλπ ) σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Υπηρεσιων και την καθημερινή απομάκρυνση των Αστυνομικών για εκτέλεση Υπηρεσίας εκτός του τομέα της Ν/Α Αττικης .

Εδώ είναι επιβεβλημένο να αναφερθούμε και στον κατά καιρούς εσφαλμένο καταμερισμό , του ανθρώπινου δυναμικού μιας Υπηρεσίας από τους διοικούντες στα πλαίσια ικανοποίησης των προϊσταμένων τους , χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι προσωπικές ανάγκες των υφιστάμενων αυτών . Ουκ ολιγα είναι τα παραδείγματα περιπτώσεων οπου οφείλεται σε συναδέλφους, μεγαλος αριθμος ημερήσιων αναπαύσεων . Γίνεται σαφές λοιπόν , πως καθημερινά ο Αστυνομικός υπερβαίνει εαυτόν για να μπορέσει να εκτελέσει ορθά τα καθήκοντα του θυσιάζοντας την προσωπική του ευημερία , ώστε ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής .

Εν κατακλείδι γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση που επικρατεί χρήζει άμεσης αντιμετώπισης .

Η φυσική και πολιτική ηγεσία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι απαραιτητες ενεργείες και προσπάθειες, οι οποίες θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα τόσο για τον Έλληνα Αστυνομικο όσο και για τον Έλληνα πολίτη .

Από την πλευρά μας , ως εκπρόσωποι των συναδέλφων της Ν/Α Αττικης , θα αγωνιζόμαστε συνεχώς με οποιονδήποτε τρόπο , χωρίς να λειτουργούμε προς ιδίο όφελος , αναδεικνύοντας τις ανάγκες των συναδέλφων και στοχεύοντας στις βέλτιστες συνθήκες εργασίας αυτών .
Να μην ξεχνάμε : Ο Έλληνας Αστυνομικός δεν έχει μόνο υποχρεώσεις έχει και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ .

Ο αγώνας για τον συνάδελφο δεν σταματάει και δεν θα σταματήσει .

ΠΡΩΤΑ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ

ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΑΣΑ .

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis