Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:34 | 23/11/2020
Κάθε χρόνο και χειρότερα; Αυτό μπορούμε να πούμε για τις συνθήκες εργασίας και τις υποτιθέμενες καθημερινές υποχρεώσεις των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Ν/Α Αττικής.Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι:
 
‘’Δε δουλεύουμε στο χωράφι κανενός!‘’ Δουλεύουμε και εκτελούμε το καθήκον μας για την προστασία του Έλληνα Πολίτη και του Ελληνικού Κράτους από παραβατικές συμπεριφορές.Καθημερινά όμως,δυστυχώς συνεχίζεται το φαινόμενο της εκμετάλλευσης των συναδέλφων από τους εκάστοτε προϊσταμένους τους.Το μόνο που ακούμε είναι ‘’Κάνε αυτό,κάνε εκείνο,πήγαινε εκεί‘’ και μη μπορώντας να κάνουμε διαφορετικά εκτελούμε τις εντολές τους. Στόχοι,φυλάξεις,ενισχύσεις άλλων διευθύνσεων και αλλά πολλά.
 
Για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση υπάρχουν πολλοί Διοικητές Υπηρεσιών που προσπαθούν και αντιλαμβάνονται και γνωρίζουν,ότι πρωτίστως είμαστε όλοι συνάδελφοι και άνθρωποι πάνω απ' όλα,έχοντας ο καθενας μας τα δικά του προβλήματα.
 
Εδώ τονίζω,πως όλοι μας είμαστε επαγγελματίες και ανεξάρτητως των προβλημάτων που μπορεί να έχει καποιος ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ πάντα εκτελεί ορθά το καθήκον του απέναντι στην Υπηρεσία του και στον Έλληνα Πολίτη.
 
Το μεγάλο πρόβλημα είναι,ότι δυστυχώς (τα λέμε και τα ξαναλέμε,αλλά "στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα"), κάποιοι προϊστάμενοι θεωρούν ότι είμαστε ανδρείκελα,ρομποτάκια και μάλλον με φωνητική εντολή ενεργοποιούμαστε και εκτελούμε.
 
Εν μέσω οικονομικής κρίσης,εν μέσω πανδημίας COVID19,εν μέσω αύξησης της εγκληματικότητας,προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά,γεγονός το οποίο και πράττουμε ορθά με επαγγελματισμό,ξαφνικά παίρνει κάποιος συναδελφος (εντολές εκτελεί κι αυτός) από προϊστάμενες Υπηρεσίες και λέει στείλε ένα Αστυνομικό εκεί,έκει,εκεί και εννοείται ως επι το πλείστον εκτός ορίων της Διεύθυνσης που ανήκει οργανικά.
 
Μάλλον κύριοι ξεχνάτε,ότι πέραν των υποχρεώσεων μας έχουμε και δικαιώματα,είμαστε άνθρωποι κι εμείς,όχι ρομπότ,κουραζόμαστε σωματικά και ψυχικά,καθώς κι εμείς έχουμε οικογενειακό και φιλικό κύκλο.
 
Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν οι ιθύνοντες,ή μάλλον τους ενδιαφέρει μόνο η θεση τους και η εξέλιξη τους; Ιδού η απορία .
 
Αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν σε όλες τις διευθύνσεις και υποδιευθύνσεις της Αττικής.
 
Στις Υπηρεσιες της Ν/Α Αττικής,τι να πρώτο πούμε, τι να πρώτο συζητήσουμε; Ενίσχυση Διεύθυνσης Μεταγωγών; Υποτίθεται η συγκεκριμένη Διεύθυνση ενισχύθηκε με Αστυνομικούς.Πού είναι αυτή η ενίσχυση;
 
Κάθε μέρα όμως τα Τμήματα Ασφαλείας ενισχύουν με Αστυνομικούς της δυνάμεως τους την συγκεκριμένη Υπηρεσία .
 
Το γνωστό σε όλους: Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλειας Αθηνών για μεταγωγές κρατουμένων. Άλλο ευτράπελο κι αυτό!
 
Άλλο: Φύλαξη στόχων εκτός Ορίων της Ν/Α Αττικής,κέντρο Αθηνών και πέριξ.
 
Δεν θα τα αναφέρουμε αναλυτικά,γιατί δυστυχώς είναι πολλά.
 
Αποτέλεσμα αυτών; Αφαίμαξη των Αστυνομικών Τμήματων και των Τμήματων Ασφαλειας της Ν/Α Αττικής.Πώς οι Υπηρεσίες αυτές θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους στην περιοχή της αρμοδιότητας τους και εντός της Διευθύνσεως τους;
 
Να προσθέσουμε άλλο ένα ευτράπελο στα ευτράπελα; Σε αρκετές περιπτώσεις η εκάστοτε Υπηρεσία μαθαίνει τελευταία στιγμή απογευματινές προς βραδινές ώρες για την διάθεση συναδέλφου σε αυτές τις Υπηρεσίες την επόμενη το πρωί.Αλλά μάλλον εδώ θα αναφέρουμε τον όρο ανελαστικές Υπηρεσίες και Υπηρεσιακές ανάγκες.
 
Συμπέρασμα; Οι προσωπικές μας υποχρεώσεις,οικογενειακές και ατομικές,όπως τις προγραμματίσαμε μπαίνουν στα αζήτητα.Το αναφέραμε νωρίτερα άλλωστε...μάλλον ορισμένοι μας θεωρούν ρομποτάκια.Να μην ξεχνάμε τέλος, την προσωπική οικονομική επιβάρυνση των συναδέλφων κατά την μετακίνηση τους προς εκτέλεση αυτών των Υπηρεσιών.Μπορούμε να αναφέρουμε ακόμα κι άλλα πολλά.
 
Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό που ξέρουμε όλοι,ότι απ' το ένα αυτί μπαίνει και απ' το άλλο βγαίνει.
 
Είμαστε Αστυνομικοί,εκτελούμε λειτούργημα και στόχος μας είναι να προστατεύουμε τον Πολίτη.Το πράττουμε ορθά,ως σωστοί επαγγελματίες.Η εκμετάλλευση πρέπει να σταματήσει.Η πολιτική και φυσική ηγεσία να αντιληφθεί,πως πρέπει να πάψει να πατάει συνέχεια στο φιλότιμο μας.Κάποια στιγμή κι αυτό θα στερέψει.
 
Ίσως ξέχασαν ορισμένοι,ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελείται κι αυτή από ανθρώπους,οι οποίοι έχουν οικογένειες,φίλους,συγγενείς...έχουν δικαιώματα,φυσικά και υποχρεώσεις,στην εκτέλεση Της Υπηρεσίας τους.
 
Καιρός λοιπόν,να το θυμηθούν...διότι γίνονται τουλάχιστον κουραστικοί.
 
 
ΚΑΣΚΑΛΗΣ ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ.
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α.
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis