Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:45 | 19/05/2015
Ένα νέο μυστήριο στην πολυσύνθετη υπόθεση της εξαφάνισης και του θανάτου του  20χρονου σπουδαστή  της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, κλήθηκαν να λύσουν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικοί αλλά κι οι δικαστικοί λειτουργοί.
         Σύμφωνα με πρόσφατη κατάθεση ενός συμφοιτητή του 20χρονου , ο πρώην  διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής , σε κατ'  ιδίαν συνάντηση τους, του είχε  εκμυστηρευθεί  ότι «ο  Βαγγέλης  Γιακουμάκης    το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης του είχε αναχωρήσει από το δωμάτιο του με άγνωστο προορισμό κι επέστρεψε στην σχολή του ,  το πρωί της μοιραίας ημέρας» . Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο δημιουργούνται νέα ανατρεπτικά δεδομένα στην υπόθεση αφού   εκτιμάται  ότι η πολύωρη απουσία   του 20χρονου έχει  πιθανότατα άμεση σχέση και με την απόφαση του να προχωρήσει λίγες  ώρες αργότερα στο απονενοημένο διάβημα!
           Την ίδια ώρα φέρεται να έχει δοθεί και μια ακόμα κατάθεση της «τελευταίας στιγμής» που αναφέρεται σε ενδεχόμενο  σοβαρό τραυματισμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη από συμφοιτητή με αιχμηρό αντικείμενο.  
         Ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε προ ολίγων ημερών στην Εισαγγελία Ιωαννίνων η οποία καλείται να δώσει απάντηση στα νέα ερωτήματα, ενώ αναμένονται τα πορίσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για τις αναλύσεις από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και τις συσκευές των κινητών , ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.  
          Σύμφωνα  λοιπόν με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο 20χρονος έφυγε από την σχολή  το μεσημέρι της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε νεκρός -με κομμένες τις φλέβες-  στην περιοχή Κατσικά Ιωαννίνων σε  απόσταση περίπου 800 μέτρων  από την Γαλακτοκομική Σχολή 40 ημέρες αργότερα.
         Στην διάρκεια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. , η οποία έγινε σε δύο φάσεις,  συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 100 καταθέσεις.  Υπήρξαν σαφείς ενδείξεις ότι κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Σχολή ο 20χρονος είχε πέσει θύμα βιαιοπραγιών και χλευασμού από συμφοιτητές του. Την έρευνα συνέδραμαν κι οι ιδιωτικοί αστυνομικοί κ. κ. Γιώργος Τσούκαλης και Φώντας Βρόσγος.
         Μέχρι   προ μερικών 24ωρων υπήρχε η εικόνα ότι ο σπουδαστής είχε διανυκτερεύσει το προηγούμενο βράδυ στο δωμάτιο του  και την επόμενη ημέρα πριν εξαφανισθεί, ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα του με μαθήματα και φαγητό στην   σχολή.
          Όμως σε μία από τις τελευταίες καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. , ένας συμφοιτητής του   επικαλέσθηκε  συζήτηση που είχε τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισης του 20χρονου  με τον διευθυντή της  σχολής, ο οποίος έχει πλέον απομακρυνθεί ύστερα από εσωτερική έρευνα. Ο πρώην διευθυντής  φέρεται να του είπε ότι «εσύ δεν ξέρεις ότι ο Βαγγέλης δεν είχε γυρίσει στο δωμάτιο του το προηγούμενο βράδυ κι επέστρεψε μόνος στις επτά  το πρωί  στην Σχολή» .
         Σημειώνεται ότι κάτι τέτοιο δεν  είχε αναφέρει στην αρχική κατάθεση του ούτε ο   τότε διευθυντής της Σχολής , ούτε οι φύλακες που επιτηρούν τον χώρο. Επιπλέον σε καμιά σχετική αναφορά δεν είχαν προχωρήσει ούτε άλλοι συμφοιτητές  του ούτε  κι ο συγκάτοικός του , ο οποίος πάντως διανυκτέρευε σε σπίτι φίλης του στα  Ιωάννινα. Μετά την κατάθεση του 20χρονου εκλήθη από την ΕΛ.ΑΣ. μόνο ο αποχωρήσας διευθυντής της Σχολής ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε πει κάτι τέτοιο για διανυκτέρευση του 20χρονου εκτός   του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ωστόσο  αναμένεται γι αυτή την νέα «διάσταση» της υπόθεσης να κληθούν να καταθέσουν στον δικαστικό λειτουργό κι οι φύλακες της Γαλακτοκομικής Σχολής καθώς κι άλλα πρόσωπα.    Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις αναλύσεις κλήσεων του 20χρονου την κρίσιμη χρονική περίοδο και στοιχεία σχετικά με το  αν φαίνονται τηλεφωνικές επαφές του κι από ποιες κεραίες κινητής τηλεφωνίας το ξημέρωμα της προηγούμενης ημέρας. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο δημιουργείται νέος κύκλος ερωτημάτων  όσον αφορά στο τι έκανε ο άτυχος σπουδαστής το   προηγούμενο βράδυ κι   αν είχε  αποπειραθεί να προχωρήσει και τότε σε απονενοημένο διάβημα . Σ΄ένα τέτοιο ενδεχόμενο, βέβαια, θα είναι ζητούμενο να διακριβωθεί, όπως σημειώνουν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ.,    «γιατί  παράγοντες της Σχολής να προσπάθησαν να κρύψουν  αυτή την «πρώτη» εξαφάνιση του 20χρονου» .
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis