Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:34 | 08/04/2020

Η επιστολή που ακολουθεί εστάλη από Αστυνομικό - αναγνώστη του Policenet.gr στο ηλεκτρονικό ταχυρομείο της ιστοσελίδας:

Με αφορμή το αναλυτικό άρθρο του κ. ΜΠΛΑΝΗ περί  της άποψής του για τον διαχωρισμό «μάχιμων» και «μή μάχιμων» αστυνομικών:

Δηλ. τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθεί κανείς ότι δεν είναι ανάγκη να υφίσταται διαχωρισμός σε νομική βάση;

Στην Πολεμική Αεροπορία υπάρχουν 200 πιλότοι και 20.000 αεροπόροι εδάφους. Πτητικό επίδομα ποιοί παίρνουν, οι του εδάφους; Οι ιπτάμενοι φυσικά. Όλοι οι υπόλοιποι απλά εργάζονται για να μπορούν οι ιπτάμενοι να είναι μάχιμοι.

Στις διμοιρίες όπου υπηρέτησα στο παρελθόν στην Αθήνα, το ποσό της εκτός έδρας αποζημίωσης υπολογιζόταν με βάση τον αριθμό των ημερών που πραγματικά υπηρετούσα ως μάχιμος στον δρόμο, εξαιρουμένων των αδιάθετων αλλαγών, των ημερήσιων αναπαύσεων και των αδειών. Στο τέλος κάθε μηνός η υπηρεσία μου απέδιδε την εκτός έδρας αποζημίωση διαιρώντας και αφαιρώντας αναλογικά από το ποσό, τις ημέρες που δεν εργάστηκα στο δρόμο. Τα γραφεία δεν ελάμβαναν εκτός έδρας αποζημίωση.

Στην αστυνομία πάλι παρατηρείται το εξής φαινόμενο:  Έχουμε 60.000 «πιλότους» και από αυτούς οι 35.000 «πετούν» ως μάχιμοι, οι δε υπόλοιποι στα γραφεία είναι κι αυτοί «πιλότοι» αλλά ΔΕΝ πετούν, ΔΕΝ κινδυνεύουν, ΔΕΝ εργάζονται στις αργίες, ΔΕΝ αντιμετωπίζουν καιρικές συνθήκες και θα τους δώσουμε και πλήρες επίδομα;

Ας μεριμνήσει η υπηρεσία να τους αποδίδει αναλογικά στο τέλος του μήνα, το ποσό που τους αντιστοιχεί διαιρεμένο με βάση τις ημέρες που προσφέρονται να εργαστούν ως μάχιμοι στο δρόμο, ως Αξ/κοί υπηρεσίας, περιπολικά, διμοιρίες, αποσπάσεις κλπ.

Όσοι δεν θέλουν ας μη το λάβουν, ας βοηθήσουν στη γραμματεία ή στο επιτελείο ή στο Αρχηγείο, δε θα το παρεξηγήσουμε.

Υπόψιν στους επαρχιακούς νομούς, λόγω αποσπάσεων σε νησιά, Έβρο, Σέρρες, Κόρινθο κλπ και διαμαρτυρίας από τους μάχιμους συναδέλφους, ξαφνικά είδαμε σε περιπολικά και αρκετούς αστυνομικούς των γραφείων να εκτελούν βάρδιες για πρώτη φορά μετά από χρόνια.  Όσες μέρες τους δούμε, τόσες να λάβουν αναλογικά σε επίδομα. Έτοιμος ο διαχωρισμός!

Έτοιμος επίσης ο διαχωρισμός και για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που θα θεσμοθετηθεί μετά την προσωρινή κρίση στην πατρίδα μας.

Ένας Αστυνομικός με 24 χρόνια στο δρόμο

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis