Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 08/12/2014

Υπό κατάληψη τελεί από τις 7.30 σήμερα το πρωί το Δημαρχείο Ιωαννίνων, από ομάδα πολιτών που δηλώνει πως με αυτή την ενέργεια εκφράζει την συμπαράσταση της στο Νίκο Ρωμανό.

Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, συνομίλησε με τους καταληψίες, λέγοντας τους ότι σέβεται το δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει, αλλά διαφωνεί με την πρακτική της κατάληψης του Δημαρχείου, καθώς παρεμποδίζει τη λειτουργία του Δήμου, άρα δημιουργεί προβλήματα στην προώθηση ζητημάτων που στην ουσία αφορούν στους πολίτες.

Τους ζήτησε να προστατεύσουν το χώρο και να μην προκληθούν φθορές, πράγμα το οποίο δεσμεύθηκαν να πράξουν λέγοντας στο Δήμαρχο ότι θέλουν να διαδηλώσουν κι όχι να βανδαλίσουν.
Επίσης συνομίλησε από νωρίς το πρωί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων, Αντρέα Παπιγγιώτη, ζητώντας του να μην υπάρξει αστυνομική επέμβαση στο Δημαρχείο.
Επιπλέον ο κ. Μπέγκας μίλησε με τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ενημέρωσε για την κατάληψη, ενώ συνομίλησε και με αρκετούς Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα, όπου υπάρχουν καταλήψεις Δημαρχείων.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, τοποθετήθηκε για την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού και τάχθηκε υπέρ του δικαιώματος του φυλακισμένου να έχει πρόσβαση στη μόρφωση και στην εκπαίδευση. Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος, κατόπιν επεξεργασίας του κειμένου από τους εκπροσώπους των παρατάξεων.

Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων παρακολουθεί από κοντά τα γεγονότα και τηρεί στάση αναμονής.

Πηγή:enimerosi24.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis