Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:29 | 07/02/2015

 

Ενώπιον του ανακριτή Κωνσταντίνου  Σαριώτη κατέθεσε ο  πρώην γενικός  γραμματέας της κυβέρνησης της Ν.Δ. Τάκης Μπαλτάκος για την υπόθεση της καταγραφής διαλόγου του με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπαλτάκος στην κατάθεσή του, που κράτησε λίγα λεπτά, φέρεται να είπε ότι δεν γνώριζε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης βιντεοσκοπούσε τη συνομιλία τους.

O  κ. Μπαλτάκος επικαλέστηκε την αρχική κατάθεσή του ενώπιον της Εισαγγελέως Καλλιόπης Νταγιάντα η οποία και άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή για παραβίαση του απορρήτου ιδίας προφορικής συνομιλίας  και χρήση της παράνομης αποτύπωσής της σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Μπαλτάκος κατά τη συνομιλία που είχε με τον Ηλία Κασιδιάρη είχε αναφερθεί σε παρεμβάσεις δυο υπουργών (Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης) στη Δικαιοσύνη για την εκκρεμή δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Πέρα από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνομιλίας που κατατέθηκε στη Βουλή, το φως της δημοσιότητας είδε και το επίμαχο βίντεο με πρωταγωνιστή τον Τάκη Μπαλτάκο να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη στο γραφείο του πρώτου στη Βουλή.

Εντός των επόμενων ημερών θα κληθεί ο κ. Κασιδιάρης για να απολογηθεί.

naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis