Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 19/03/2017

Ακαρπες έχουν αποβεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του μανιακού δολοφόνου που στοχοποιεί οδηγούς ταξί. Καλά πληροφορημένες πηγές της Ασφάλειας Αττικής αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι έχουν υπάρξει εκατοντάδες πληροφορίες από πολίτες που τηλεφώνησαν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και παρείχαν στοιχεία για υπόπτους. 

Η Αστυνομία έχει εντοπίσει το ακριβές σημείο από το οποίο επιβιβάστηκε στο ταξί ο δολοφόνος και έτσι οι έρευνες θα επικεντρωθούν σ' αυτόν τον γεωγραφικό χώρο και θα αναζητη­θούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής.

Από τις περίπου 300 πληροφορίες, έχει ελεγχθεί τουλάχιστον το 95%, χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό στοιχείο.

Μολονότι ερευνήθηκαν σε βάθος ακόμα και τηλεφωνήματα-καταγ­γελίες που φαινομενικά έμοιαζαν αδύναμες να σταθούν απέναντι σε κριτική, απ' αυτές δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις για τον δολοφόνο οδηγών ταξί. «Δεχθήκαμε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από πολίτες, κυρίως ανώνυμες καταγγελίες, που αφορούσαν υποτίθεται τον δράστη των δύο επιθέσεων εις βάρος οδηγών ταξί στην Κηφισιά. Οσο ακραίες και αν ήταν οι πληροφορίες, οφείλαμε να τις ελέγξουμε. Δεν καταφέραμε να βρούμε κανένα στοιχείο», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

Ομως, οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση έχουν καταφέρει να διακριβώσουν μία κρίσιμη πληροφορία που ενδεχομένως να δώσει νέα πνοή στις έρευνες. Εχουν εντοπίσει το ακριβές σημείο από το οποίο επιβιβάστηκε στο ταξί ο δολοφόνος, στοιχείο που ανατρέπει τα δεδομένα.

Βίντεο

Οι έρευνες που ξεκινούν από την αρχή, θα επικεντρωθούν σ' αυτόν τον γεωγραφικό χώρο και θα αναζητηθούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής, με τους αστυνομικούς να ψάχνουν οπτικό υλικό που χρονικά θα πηγαίνει μέχρι και έναν μήνα πριν από τη δολοφονία. Ελπίζουν πως από την καρέ καρέ ανάλυση των βίντεο θα υπάρξει κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη.

Επιπλέον, οι επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πιστεύουν ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει το γενετικό υλικό ή/και τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη. «Ακόμα και αν δεν ξαναχτυπήσει, όπως συνέβη και με την υπόθεση της Αγραφιώτη, αργά ή γρήγορα θα τον βρούμε από τα αποτυπώματά του», αναφέρει αξιωματικός που μετέχει στις έρευνες.

Τα κλιμάκια του Τμήματος Εξερευνήσεων της Δ.Ε.Ε. έχουν συλλέξει από τα δύο ταξί σχεδόν 40 διαφορετικά αποτυπώματα, δακτυλικά και παλαμικά, χωρίς να έχει υπάρξει ταύτιση. Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο δολοφόνος να έχει αφήσει στο ένα όχημα δακτυλικό αποτύπωμα και στο άλλο παλαμικό, οπότε δεν προκύπτει ταύτιση ή ακόμα και να είναι αποτυπώματα από διαφορετικά δάχτυλα (δείκτης, παράμεσος κ.ά).

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εξέτασαν και τα βίντεο από τις κάμερες κυκλοφορίας στην Κηφισίας, ωστόσο, η ποιότητα του υλικού ήταν εξαιρετικά χαμηλή και λόγω της περιορισμένης φωτεινότητας (οι επιθέσεις έγιναν βραδινές ώρες) δεν κατέστη δυνατή η αναζήτηση του επίμαχου ταξί.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», πριν από λίγο καιρό υπήρξε μία πληροφορία που σκόρπισε αισιοδοξία στους επικεφαλής των ερευνών. Στοιχεία που αφορούσαν έναν ύποπτο ταυτίζονταν απόλυτα με το προφίλ του δράστη που είχαν σκιαγραφήσει οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τον «δευτερογενή» έλεγχο του ατόμου, επαληθεύονταν κάποιες ενδείξεις. Ομως, ο σωματότυπος του υπόπτου ήταν εντελώς διαφορετικός και όταν επιδείχθηκαν φωτογραφίες του στον 32χρονο οδηγό ταξί που γλίτωσε από θαύμα στις 11 Φεβρουαρίου, ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. «Δεν θυμάμαι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, όμως δεν ήταν παχύς. Είμαι σίγουρος», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς το θύμα.

Ευτράπελα
Κατά τις εντατικές αναζητήσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής σημειώθηκαν και ορισμένα ευτράπελα, καθώς μεταξύ των ανώνυμων τηλεφωνημάτων υπήρξε μία καταγγελία που αρχικά αξιολογήθηκε ως σοβαρή, αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι προήλθε από μία γυναίκα που «κάρφωσε» τον γείτονά της ως δράστη των επιθέσεων επειδή, μάλλον, δεν τον... συμπαθούσε.

Παρακολουθώντας στενά τα δημοσιεύματα για τις επιθέσεις εις βάρος των οδηγών ταξί, η συγκεκριμένη κυρία είχε αποκτήσει ειδικότερη γνώση επί των λεπτομερειών του εγκλήματος. Χρησιμοποιώντας πληροφορίες που είχε αντλήσει από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. έναν δήθεν ύποπτο.

Η καταγγελία της σήμανε συναγερμό στην Ασφάλεια Αττικής και η ομάδα που ερευνά την υπόθεση εστίασε την προσοχή της στον «ύποπτο». Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για οικογενειάρχη επιχειρηματία που δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τις επιθέσεις και απλά είχε πέσει... θύμα των έωλων κατηγοριών της γειτόνισσάς του που «είδε» στο πρόσωπό του τον μανιακό δολοφόνο. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που ξεχωρίζει από τις εκατοντάδες καταγγελίες που δέχθηκε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήραν οι επιθέσεις εις βάρος των οδηγών ταξί. Ενα άτομο από τα Εξάρχεια εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών και ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του οδηγού ταξί. Περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο υποτίθεται διέπραξε τα εγκλήματα, όμως επρόκειτο για άτομο με νοητική υστέρηση, που έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο του μανιακού δολοφόνου έγινε αντιληπτό όταν σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο Γ. Δεκαβάλα, στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη στην Κηφισιά. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής συνέδεσαν άμεσα την υπόθεση με την απόπειρα εις βάρος άλλου οδηγού ταξί που είχε προηγηθεί, στην ίδια περιοχή και με την ίδια μεθοδολογία.

Ειδικότερα, στις 11 Φεβρουαρίου ο δράστης είχε επιτεθεί σε 32χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος είχε δεχθεί τρεις σφαίρες στο κεφάλι. Λόγω όμως του πειραγμένου όπλου που χρησιμοποίησε ο δράστης, ένα 22άρι με σιγαστήρα, οι σφαίρες δεν είχαν καταφέρει να πλήξουν θανάσιμα το θύμα. Μισή ώρα μετά την επίθεση, ο οδηγός συνήλθε και πήγε μόνος του σε νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis