Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 10/12/2014

 

Ανθυπασπιστής του ΕΣ που υπηρετεί σε νευραλγική Μονάδα της παραμεθορίου τιμωρήθηκε, διότι κατά τη σύνταξη αναφοράς προς το ΓΕΣ χρησιμοποίησε (σύμφωνα με Μεγάλο Σχηματισμό) διατακτικό ύφος! Η ουσία βέβαια της είδησης δεν είναι το γιατί τιμωρήθηκε (εφόσον χρησιμοποίησε διατακτικό ύφος καλώς τιμωρήθηκε), αλλά ποια ήταν η πραγματική αφορμή για να διωχθεί πειθαρχικά και στη συνέχεια να τιμωρηθεί.


Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2014, όταν Διεύθυνση του ΓΕΣ εξέδωσε διαταγή πρόσκλησης συμμετοχής για το προσωπικό της σε σχολείο (αμφιβόλου νομιμότητας) άλλης Διεύθυνσης. Ο Ανθυπασπιστής, λαμβάνοντας γνώση της διαταγής, ζήτησε εγγράφως κάποιες διευκρινήσεις που αφορούσαν στη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς είχε διαπιστώσει συγκρουόμενα με το νόμο σημεία. Η Διεύθυνσή του του παρείχε κάποιες, βασικές, διευκρινήσεις οι οποίες όμως άφηναν ακόμη μετέωρα τα «μελανά» σημεία, με αποτέλεσμα να επανέλθει με νέα αναφορά, η οποία κατ’ ουσία χαρακτηρίζεται καταγγελτική.


Το περιεχόμενο της αναφοράς μας είναι άγνωστο, αλλά καταγγέλλει καταπατήσεις Νόμων, Στρατιωτικών Κανονισμών και Νατοϊκών Συμφωνιών Τυποποίησης και περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις επίλυσής τους και νομικής συμμόρφωσης.


Μια τέτοια σοβαρή αναφορά, της οποίας οι προεκτάσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα δεδομένα του Στρατεύματος και φαίνεται να καταλήγουν σε αδικαιολόγητη προμήθεια υλικών και μέσων σε αναρμόδιο φορέα, ξεγυμνώνοντας κυριολεκτικά τον αρμόδιο, φαίνεται να «πνίχτηκε» πριν φτάσει στο ΓΕΣ, με την αποτελεσματικότερη μέθοδο; Της καμπάνας!


Η προώθηση της αναφοράς φαίνεται ότι σταμάτησε ένα σκαλί πριν το ΓΕΣ, εγκαλώντας τον Ανθυπασπιστή για το διατακτικό του ύφος στην αναφορά που υπέβαλε!  Όπως και να έχει, ο Ανθυπασπιστής τιμωρήθηκε και μάλιστα φαίνεται ότι ήταν τέτοια η βιασύνη του ελεγκτικού οργάνου που δεν τον άφησε καν να απολογηθεί!

ΠΗΓΗ: onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis