Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 25/08/2020

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Άμεση και επιτακτική κρίνεται η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας Ζ με τις καλοκαιρινές μεταθέσεις αλλά και με εσωτερικές μετακινήσεις εντός της δ/νσης προκειμένου να καλυφθούν αδυναμίες, κενά στον τρόπο λειτουργίας, αλλά ταυτόχρονα η ομάδα Ζ να μπορεί να εκπληρώσει στοιχειωδώς την αποστολή της έναντι της κοινωνίας και των πολιτών.

Αυτη τη στιγμή οι Ζητάδες βρίσκονται καθηλωμένοι σε ειδικά δρομολόγια τα οποία εκτελούν μάλιστα κατά μόνας, κατόπιν σχετικών εντολών της ηγεσίας, καταστρατηγώντας καταφανώς το δίπτυχο ασφάλεια -μαρτυρία έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής για τον εκτελούντα υπηρεσία αστυνομικό.

Σοβαρά ζητήματα προκύπτουν επίσης για τον τρόπο που διατίθενται οι αστυνομικοί της ομάδας Ζ να εκτελέσουν υπηρεσία σκοπού σε ακίνητο στόχο. Το π/δ 141/91 ορίζει ρητά πως η φύλαξη ακινήτου στόχου γίνεται από σκοπό εντός αλεξίσφαιρης σκοπιάς και όπου αυτό δεν είναι δυνατόν γίνεται με επιτήρηση από  εποχούμενη περιπολία ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Δεν είναι δυνατόν να διατίθενται ως  σκοποί αστυνομικοί με δίκυκλα στην μέση του πουθενά εκτεθειμένοι  σε παντός είδους εξωτερικό κίνδυνο αλλά και στα καιρικά φαινόμενα , αναζητώντας καταφύγιο σε πυλωτές και κάτω από δέντρα.

Ειναι εικόνες που δεν παραπέμπουν σε σύγχρονη αστυνομία και δεν τιμούν ούτε τους εργαζόμενους ούτε την ηγεσία. Τέλος η  περίοδος αδειών που διανύουμε δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στον καθημερινό σχεδιασμό της υπηρεσίας θέτοντας εν αμφιβόλω βασικά εργασιακά δικαιώματα όπως οι ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού, αφού οι ανάγκες είναι πάγιες και τα άτομα λιγοστά.

Ευελπιστούμε και αναμένουμε από  τη φυσική και πολιτική ηγεσία  να δώσει τις απαιτούμενες λύσεις στα ανωτέρω προβλήματα ούτως ώστε το προσωπικό που στελεχώνει την ομάδα Ζ απερίσπαστο να εκπληρώνει την αποστολή του έναντι της κοινωνίας και των πολιτών.

Του ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ Αλέξανδρου, Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis