Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:28 | 24/10/2017

Πολλά τα παράπονα μελών - συναδέλφων της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ότι Διοικητής Κεντρικού Αστυνομικού Τμήματος των Αθηνών δεν χορηγεί τα πενθήμερα (4 ή 5 ανάλογα το μήνα) τα οποία αυτοί εργάζονται, βασιζόμενος σε υπηρεσιακή διαταγή προ 15 ετίας (και βάλε!!!), καθώς και στις διατάξεις του Π.Δ. 394/2001 (Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού), κάνοντας ερμηνεία της νομοθεσίας όπως ο ίδιος νομίζει.

Επειδή ήδη διαβιώνουμε δύσκολα με τον πενιχρό μισθό μας, αλλά και επειδή εκτός από υποχρεώσεις έχουμε και δικαιώματα νομοθετικά κατοχυρωμένα, ενημερώνω τον εν λόγω αξιωματικό ότι με το ν. 4472/2017, που έχει αναδρομική ισχύ από 01/01/2017, η καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου εργασία δεν σχετίζεται πλέον με το χρόνο εργασίας, αλλά με την αποδεδειγμένη εργασία πέραν των πέντε (5) ημερών της εβδομάδας, για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ενημερώθηκε ήδη από μένα ο Ταξίαρχος της συγκεκριμένης Διεύθυνσης και ανέφερε ότι το θέμα θα επιλυθεί και θα ισχύσει ότι προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Συγκεκριμένα το Άρθρο 127 παρ. δα του ν. 4472/2017 αναφέρει: "Στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας /(Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστικό και Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή), το οποίο λόγω της ιδιοτυπίας των συνθηκών αποδεδειγμένα εργάζεται πέραν των πέντε (5) ημερών την εβδομάδα, χορηγείται ειδική αποζημίωση, η οποία ανέρχεται στο ποσό των σαράντα έξι ευρώ (46) για κάθε επιπλέον ημέρα απασχόλησης".

του Χύτα Κωνσταντίνου

Αντιπροέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis