Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 05/09/2017

Aνακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν πως αστυνομικός της ΟΠΚΕ, έβγαλε όπλο κατά συντακτών και αναρχικών που το βράδυ της Δευτέρας προχώρησαν στην κατάληψη των γραφείων της «Αυγής» εξέδωσαν οι συντάκτες της εφημερίδας. Μάλιστα υποστηρίζουν, πως αστυνομικοί εκτόξευσαν εναντίον τους και γκλοπ τα οποία σταμάτησαν στην είσοδο του κτιρίου.

Όλα εξελίχθηκαν λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας, όταν και έγινε γνωστή η κατάληψη των γραφείων της Αυγής από αναρχικούς. Ο διευθυντής της εφημερίδας ζήτησε από τους αστυνομικούς που έφτασαν πρώτοι στο σημείο να αποχωρήσουν , κάτι που έγινε.

[custom:google-ads]

Λίγα λεπτά αργότερα μια ομάδα αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «δεν γνώριζε για την κατάληψη» έφτασε στο σημείο και είδε συγκεντρωμένα άτομα τα οποί πηγές από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως «νόμιζαν πως ήταν τοξικομανείς και τους ζήτησαν να παραμείνουν» στη θέση τους».

Οι εργαζόμενοι από την μεριά τους υποστηρίζουν πως την ώρα « που ετοιμάζονταν να φύγουν είδαν τρεις άνδρες της ΟΠΚΕ να ανεβαίνουν την Γερανίου, είπαν «μπάτσοι» και έτρεξαν προς την είσοδο του κτηρίου».

Παράλληλα στην καταγγελία τους αναφέρουν πως, «οι τρεις άνδρες της ΟΠΚΕ τους κυνήγησαν με προτεταμένα τα γκλομπ, ένας πέταξε μάλιστα το γκλομπ πάνω στην πόρτα πριν προλάβουν να την κλείσουν και στη συνέχεια, αφού την άνοιξαν κλωτσώντας την, ο επικεφαλής, όπως φαινόταν, έβγαλε το όπλο του, όπλισε και σημάδεψε τους καταληψίες μέσα από τη γυάλινη πόρτα. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας δεύτερος άνδρας της ΟΠΚΕ τον μιμήθηκε και σημάδευε το παράθυρο του ημιόροφου που βρισκόταν νεαρός καταληψίας φωνάζοντάς του «Μείνε εκεί», ενώ παράλληλα ζητούσαν από τους ασυρμάτους τους ενισχύσεις».

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνουν στο Newpost, πως «την στιγμή της έντασης υπήρξε παρανόηση. Οι αστυνομικοί δεν γνώριζαν για την κατάληψη και εκτίμησαν ότι τα άτομα που βρίσκονταν εκεί ήταν τοξικομανείς. Όταν τους είδαν να τρέχουν προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν και εκείνη την στιγμή, ένας εξ ‘ αυτών έβγαλε όπλο, αλλά δεν σημάδεψε κατά των συγκεντρωμένων».

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis