Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:14 | 27/02/2015

Σε καταγγελία ότι 21χρονος μετανάστης έχασε τη ζωή του σε αστυνομικό τμήμα εξαιτίας της αδιαφορίας της αστυνομίας προχώρησε το ΚΕΕΡΦΑ και μάλιστα διοργανώνει αύριο Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, διαμαρτυρία- εκδήλωση μνήμης, στην Πλατεία Αμερικής στις 3μμ.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή») «Ο Μοχάμεντ Καμαρά, ετών 21, από την Γουϊνέα είναι άλλος ένας νεκρός πρόσφυγας στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, εξ αιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας για την υγεία των κρατούμενων»

Στην ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τους φίλους του έκανε αίτηση για άσυλο στη Κατεχάκη και του δόθηκε απορριπτική απάντηση. Μετά συνελήφθη στην Πεύκη στις 7 Φλεβάρη και στις 9 Φλεβάρη μεταφέρθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς. Εκεί παραπονιόταν για την υγεία του. Μεταφέρθηκε στο Αμαλία Φλέμιγκ σε κωματώδη κατάσταση στις 20 Φλεβάρη όπου κατέληξε. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν από τη προηγούμενη μέρα σε αυτή τη κατάσταση».

«Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως και να τιμωρηθούν οι ένοχοι» σημειώνει το ΚΕΕΡΦΑ.

Θα δώσουμε δυναμική απάντηση με το μεγάλο αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 21 Μάρτη, διεθνή μέρα κατα του ρατσισμού και του φασισμού.

Στο Φέργκιουσον των ΗΠΑ η Αστυνομία σκοτώνει με περίστροφα μαύρους νεόυς, στην Αθήνα ο ρατσισμός σκοτώνει μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Να βάλουμε τέλος.

Το ΚΕΕΡΦΑ παραθέτει και την ανακοίνωση γιατρών της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ-Νυστέρι:

  • «Ο ασθενής προσκομίστηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Αμαλία Φλέμιγκ με περιπολικό της αστυνομίας και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ .Από πότε η αστυνομία εντελώς ανειδίκευτη και άσχετη με την ιατρική αναλαμβάνει την ευθύνη διακομιδής βαρέως πάσχοντων ασθενών (κώμα) από κρατητήρια σε νοσοκομεία; Είχαν εισαγγελική εντολή;
  • «Στον ασθενή διαγνώστηκε άμεσα διαβητική κετοξέωση.Ρωτάμε πάλι : αφού η διαβητική κετοξέωση είναι επιπλοκή του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 (και σπάνια του τύπου 2) έπαιρνε την ινσουλίνη του στο κρατητήριο

«Δεν αρκεί μονάχα να περιμένουμε την ιατροδικαστική απάντηση ,χρειάζεται να διερευνηθούν τα παραπάνω και ενδεχομένως ακόμα περισσότερα ερωτήματα,γιατί ενώ όλοι οι άνθρωποι είναι στα χαρτιά ίσοι απέναντι σε ζητήματα υγείας ,στην πράξη αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι αν είσαι μετανάστης ή φτωχός εργάτης η ζωή σου δεν είναι ίδιας αξίας με τους υπόλοιπους.» καταλήγει η ανακοίνωση.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/561555/nekros-metanastis-se-astynomiko-tmima#ixzz3SyZ8phGN

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis