Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:58 | 16/08/2018

Ένα περιστατικό που δεν έχει πάρει δημοσιότητα κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος γρι-γρι Καβάλας, Γιάννης Μανιός.

Δύο μέρες πριν το περιστατικό της Λέρου, όπου Έλληνας ψαράς κατήγγειλε ότι Τούρκος αλιέας άρχισε να πυροβολεί στον αέρα, ο κ. Μανιός αποκαλύπτει ότι «συνάδελφός μου είχε φραστικό επεισόδιο με Τούρκο ψαρά που ψάρευε σε μηχανότρατα δυτικά της Σαμοθράκης προς Λήμνο και έπεσαν πυροβολισμοί. Έριξε τρεις σφαίρες».

«Τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη τις έχουν ισοπεδώσει εντελώς, είναι το παιχνίδι τους. Τώρα ακούω και μαθαίνω ότι έχουν πάει πιο νότια», υπογραμμίσιε ο κ. Μανιός.

Όπως είπε, μάλιστα, έχει ενημερωθεί σχετικά το λιμεναρχείο ενώ ο ίδιος τόνισε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά.

«Ο συνάδελφός μου μού είπε ότι μίλησε με το λιμενικό και το κέντρο επιχειρήσεων της Αθήνας και του είπαν να μην δώσει έκταση στο θέμα. Οι συνάδελφοί μου από τη Λήμνο έχουν κάνει διάβημα διαμαρτυρίας και στο υπουργείο και στην πρεσβεία, στο προξενείο και δεν ξέρω πού αλλού, αλλά δεν έχουν πάρει καμία απάντηση. Όλοι μας λένε ‘μην δίνεται έκταση στο θέμα, αφήστε το έτσι’».

Το σχετικό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο ΣΚΑΪ αφορά την «Παράνομη αλιευτική δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών, μηχανότρατας και γρι-γρι στην παράκτια ζώνη κτης χώρας εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων»

Ο Γιάννης Μανιός επισήμανε και την περιβαλλοντική παράμετρο της υπόθεσης, δηλώνοντας ότι κινδυνεύουν οι γόνοι. 

«Τα σκάφη τους είναι διπλάσια και τριπλάσια από τα δικά μας… Δεν τηρούν κανέναν κανόνα της ΕΕ για την καταστροφή των γόνων. Τα ψάρια που πιάνουν είναι πολύ μικρά, τα δίχτυα τους είναι παράνομα κατ’ εμάς, αυτούς δεν τους νοιάζει, δεν ενδιαφέρονται για τίποτα» υπογράμμισε. «Αν εμείς παρανομήσουμε πληρώνουμε 1.000 ευρώ πρόστιμο και 10 ημέρες στέρηση άδειας σε κυβερνήτη και σκάφος» διευκρίνισε.

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis