Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:36 | 22/01/2019

Δείτε το έγγραφο που εστάλη από το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.:

 

ΠΡΟΣ : Κ.ΑΡΧΗΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΚΟΙΝ: ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

       

ΘΕΜΑ  :"Καταγγελλόμενα σε βάρος του Διοικητή Α.Τ Ψυχικού.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α επί μακρό χρονικό διάστημα (πριν τις εορτές)  δέχεται καταγγελίες που αφορούν τη διοίκηση του Αστυνομικού Τμήματος Ψυχικού την Υπηρεσιακή και προσωπική συμπεριφορά του νεοτοποθετημένου  Διοικητή του .

[custom:google-ads]

Αρχικά επιδιώχθηκε η επικοινωνία και ο ορισμός συνάντησης με τον Διοικητή αλλά αυτό κατέστη αδύνατον και παρά τις επίμονες προσπάθειες μας, γεγονός που δεικνύει απαξιωτική διάθεση  απέναντι σε θεσμοθετημένα όργανα αλλά κυρίως απέναντι στο προσωπικό που του εμπιστεύτηκε η Πολιτεία και η Ελληνική Αστυνομία  να διοικήσει .

Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε εμείς στην ουσία του πειθαρχικού ελέγχου ούτε έχουμε καμία διάθεση συνδιοίκησης με καμία Διοίκηση αλλά από μόνο του το γεγονός , με το "καλημέρα " ένας Διοικητής να καλεί σε απολογία το μισό περίπου Τμήμα από το μάχιμο προσωπικό του, (περίπου 20 κλήσεις σε απολογία) αποκαλύπτει την πραγματικότητα.

Μάλιστα , κάποιοι κλήθηκαν να απολογηθούν γιατί δεν ανταποκρίθηκαν σε διαταγή μέσω VIBER , ένα μέσο και μια εφαρμογή τεχνολογίας που μπορεί να διευκολύνει τη λειτουργία μιας υπηρεσίας καταχρηστικά, αλλά δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση  να υποκαταστήσει τα νόμιμα μέσα, πόσο μάλλον να οδηγήσει σε πειθαρχικό έλεγχο !

Καταγγελία Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για το Α.Τ. Ψυχικού στον κ.Αρχηγό

Σε ότι αφορά δε την προσωπική προσέγγιση του Διοικητή με το προσωπικό του μεταξύ άλλων πολλών καταγγελλομένων, αναφέρουμε ως σημαντικότερες αυτές που προσβάλλουν κάθε έννοια προστασίας δικαιωμάτων  εργαζομένου, αλλά κυρίως κάθε ηθική διάσταση και σχέση με εργαζόμενους  σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας καταγγέλθηκε ότι υβρίστηκαν με την φράση "δεν αξίζετε τα λεφτά που παίρνεται" και ότι "όποιος βγει ελεύθερος υπηρεσίας θα τοποθετηθεί σε Black  list "    !!!

[custom:google-ads]

Αυτά και άλλα πολλά για τα οποία επιφυλασσόμαστε, επιδιώξαμε να μεταφέρουμε στον Διοικητή την Παρασκευή  11 Ιανουαρίου αφού δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειές μας  για τακτική συνάντηση, με την επίσκεψη σχεδόν σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α .

Επαναλαμβάνουμε ότι ουδόλως επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να παρέμβουμε στον δικαίωμα του πειθαρχικού ελέγχου από τη Διοίκηση ή να καλύψουμε συμπεριφορές συναδέλφων  , άλλα στιγματίζουμε  και επικεντρώνουμε στις συμπεριφορές και στον τρόπο της άσκησης αυτού καθ αυτού  του ελέγχου.

Στην είσοδο της υπηρεσίας συναντήσαμε τον Διοικητή ο οποίος αρνήθηκε να μεταβούμε εντός της υπηρεσίας , στην είσοδο προσπαθήσαμε να του μεταφέρουμε τις καταγγελίες μας που εντέλει και μετά από μια περίπου ώρα λεκτικών αντιπαραθέσεων  διαπιστώσαμε ότι υπήρχε σοβαρότατο πρόβλημα επικοινωνίας .

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι τόσο ο προσωπικός αλλά και ο υπηρεσιακός χαρακτήρας του κυρίου Αρχηγού ,του οποίο το όνομα επικαλέστηκε ο Διοικητής ως απεσταλμένος του στο Α.Τ Ψυχικού, με την άμεση παρέμβασή του δεν θα επιτρέψει συμπεριφορές που προσβάλουν ολόκληρο το Σώμα !

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-O-                                             -O-   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ           ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis