Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 07/09/2015

Μυτιλήνη, 4 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣ

Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΙΤΗΣΗ

Του Αρχ/στη (με ΑΜ 10186) Τζαναβάρη Χριστόφα του Ευστρατίου, κατοίκου Μυτιλήνης.

ΔΙΑ

Της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

 

Αξιότιμοι κ.κ Συνάδελφοι,

όσο αφορά την με αριθ. Πρωτ. 91/7-4-2015 έγγραφη καταγγελία της ΠΟΕΥΠΣ προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Π.Σ., η οποία αφορούσε την ύπαρξη ενός, μη αξιόπιστου και χωρίς τα εχέγγυα πιστοποίησης ειδικών φορέων, συστήματος επιθεώρησης ελέγχου και συντήρησης των αναπνευστικών συσκευών και αεροσυμπιεστών του Πυροσβεστικού Σώματος που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα χιλιάδων συναδέλφων, μετά λύπης μου διαπιστώνω σήμερα ότι ουδέν πράξατε πολλώ δε μάλλον ενδιαφερθήκατε για τις καταγγελίες.
Επιπροσθέτως εγώ ο ίδιος την 11-04-2015 είχα υποβάλλει σχετικό αίτημα μου απευθυνόμενος προς την ΠΟΕΥΠΣ για να υπάρξει περαιτέρω επείγουσα γνωστοποίηση και προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της Χώρας. Ομοίως απ' όσο γνωρίζω μέχρι και σήμερα, ουδόλως έχει πραγματοποιηθεί ή προωθηθεί οποιοδήποτε αίτημα προς τις Εισαγγελικές Αρχές.
Επανέρχομαι σήμερα μετά την πάροδο αρκετών μηνών και Σας ενημερώνω ότι:
α) ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ένορκης διοικητικής εξέτασης που αφορά το ατύχημα στη διάρκεια του οποίου υπέστην βαρύτατες σωματικές κακώσεις. Το συμπέρασμα της ανωτέρω ΕΔΕ καταλήγει στο ότι η σοβαρότατη κάκωση της υγείας μου και η αναπηρία μου συνέβησαν ένεκα της Υπηρεσίας και διά ταύτης ,
β) στην παραπάνω έκθεση υπάρχουν στοιχεία, τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν από τις Εισαγγελικές Αρχές, διότι αφορούν την υγεία και την ασφάλεια όλων των συναδέλφων μας, οι οποίοι εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους από χρήση ακατάλληλου πυροσβεστικού εξοπλισμού, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν.
Επειδή Σας έχω ενημερώσει εγγράφως ήδη από το έτος 2013 και έκτοτε υπήρξαν περιστατικά που έθεσαν σε κίνδυνο συναδέλφους. Δυστυχώς όμως λόγω της αδιαφορίας σημειώθηκαν και θάνατοι συναδέλφων (περίπτωση Μάντζιου) ή και σοβαρότατοι τραυματισμοί άλλων (περίπτωση Φουντουλάκη).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Σας καλώ να αναλάβετε επιτέλους τις ευθύνες Σας και να ενημερώσετε τις Εισαγγελικές Αρχές,
άλλως εάν δεν προχωρήσετε άμεσα, θα είστε συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι (εφόσον έχετε λάβει γνώση της ύπαρξης ακατάλληλου πυροσβεστικού εξοπλισμού) σε οποιαδήποτε σωματική βλάβη ή κάκωση ή θάνατο πυροσβέστη.

Παρακαλώ για την ανάρτηση του παρόντος στη σελίδα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου προς ενημέρωση πασών των υπηρετούντων ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ.

Με τιμή

Τζαναβάρης Χριστόφας
Αρχ/στης

 

http://www.eypspba.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis