Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 22/09/2018

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αρ. Πρωτ.: 301/1/92-α

 

Προς:  Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν:  1)Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

          2)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

           Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

          3)Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης

 

Θέμα: «Καταγγελία για τις συμπληρωματικές  θέσεις έτους 2018 στην Γ.Α.Δ.Θ.»

Κυρία Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης με τον καταγγελτικό της γραπτό λόγο, αισθάνεται την συνδικαλιστική υποχρέωση να αναφερθεί στην απαξίωση και την απόρριψη που υφίσταται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για μια ακόμη χρόνια, μετά και από την χτεσινή ανάρτηση του πίνακα συμπληρωματικών θέσεων έτους 2018.

Με το υπ΄αρίθμ. 111/2018 από 20 Σεπτεμβρίου 2018 επισυναπτόμενο έγγραφό της, εξειδικεύει και αναλύει με πραγματικά αλλά και αριθμητικά στοιχεία τις τραγικές ελλείψεις που εμφαίνονται στην συγκεκριμένη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας, με τα γνωστά καθημερινά επακόλουθα σε θέματα αστυνόμευσης της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας, που σε πολλές των περιπτώσεων εκθέτουν τον τομέα και το δόγμα της εσωτερικής ασφάλειας συνολικά.

Εάν η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνει επαρκή  την οργανική δύναμη και την ενισχύει με 20 αστυνομικούς, τότε αναλαμβάνει εξ΄ολοκλήρου και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία. Οφείλει δε να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάταξη και ορθολογική κατανομή του αστυνομικού προσωπικού, διότι παρατηρούνται νοσηρά φαινόμενα υπερστελέχωσης των ειδικών αυτοτελών υπηρεσιών Βορείου Ελλάδας που υπάγονται διοικητικά στο Α.Ε.Α. και μάλιστα πλασματικά, καθόσον η οργανική τους θέση ανήκει σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Κυρία Υπουργέ,

Παρακαλούμε ως Ομοσπονδία, για την θεσμική σας παρέμβαση και την από κοινού επανεξέταση του θέματος με την Φυσική μας Ηγεσία ώστε, σε μέλλοντα χρόνο να μην επαναληφθούν ανάλογες αστοχίες και η συγκεκριμένη περιφέρεια της χώρας να τύχει της καθολικής στήριξης και ενίσχυσης της με έμψυχο δυναμικό.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Συνημμένα αρχεία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis