Καταγγελία για το γηροκομείο: Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Καταγγελία για το γηροκομείο: Ζήτησαν υπογραφές ότι δεν φέρουν ευθύνη για κρούσματα

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε μία γυναίκα, η οποία όπως υποστήριξε είχε τη μητέρα της στο γηροκομείο του Αγίου Παντελεήμονα όπου εντοπίστηκαν τουλάχιστον 40 κρούσματα. Η γυναίκα, η οποία μίλησε στην εκπομπή Live News, στο Mega ανέφερε ότι της ζητήθηκε μέσω Viber να υπογράψει ότι το γηροκομείο δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος κορονοϊού.

Η γυναίκα, όπως εξήγησε, η μητέρας της δεν βρίσκεται μεταξύ των όσων έχουν κολλήσει τον ιό, ενώ ουδέποτε ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

«Η μητέρα μου ζει στο γηροκομείο. Είναι αρνητική από το τεστ που έγινε. Κάθε μέρα επικοινωνούσα με την προϊσταμένη, κάθε μεσημέρι, να ρωτήσω για την μητέρα μου. Πήρα και εχθές. Ρώτησα αν είναι όλα καλά και μου είπαν ότι όλα ήταν καλά. Το βράδυ δεν είχαμε ειδήσεις. Το πρωί δεν είχα ρεύμα, δεν είχα μάθει τίποτα. Σήμερα στις 12 και μισή επικοινώνησε η κόρη μου με το γηροκομείο για άσχετο θέμα, και έτσι ενημερωθήκαμε», εξήγησε η γυναίκα.

Στη συνέχεια μάλιστα, πρόσθεσε πως το Σάββατο τους εστάλη χαρτί μέσω Viber για να υπογράψουν, ότι σε περίπτωση κορονοϊού, αν προκύψει κρούσμα ή γρίπης ή οτιδήποτε άλλο δεν φέρει το γηροκομείο καμία ευθύνη.

«Μας είπαν ότι είναι συνέχεια της σύμβασης που έχουμε υπογράψει, και ότι τους το σύστησε να το κάνουν ο ΕΟΔΥ. Μου είπαν ακόμα ότι ο νοσηλευτής που βρέθηκε θετικός δούλευε βράδυ, και δούλευε με τέσσερις μάσκες και τρία γάντια», πρόσθεσε η ίδια.


Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Παρέμβαση εισαγγελέα για το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα


Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης για τα κρούσματα

Για τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Άγιο Παντελεήμονα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο συνιδιοκτήτης του γηροκομείου. "Δεν είμαστε σίγουροι αν είναι από υπάλληλο. Μας είπαν κάποιοι συνάδελφοι του, φόραγε τρία ζευγάρια γάντια και πέντε μάσκες, είχε μια κόπωση, αλλά δεν είχε πυρετό. Ήθελε τη δουλειά, είχε ανάγκη. Και ξαφνικά μας λέει «σταματάω» . Είμαστε πάνω από 30 χρόνια στον χώρο της τρίτης ηλικίας , έχουμε σχεδόν 80 ανθρώπους , αυτοί οι άνθρωποι για να φάνε σκεφτείτε πόσοι προμηθευτές περνάνε καθημερινά. Είναι κλειστό το επισκεπτήριο, τηρούμε τους κανόνες . Έχουμε άδεια. Τελευταία στιγμή κι εμείς μάθαμε ότι έχουμε τόσα κρούσματα, δεν το γνωρίζαμε" είπε ο Κωνσταντίνος Κάκος.

"Ήταν δύο κρούσματα, ένας παππούς και μια γιαγιά που είχαν υψηλό πυρετό και λίγο πεσμένο οξυγόνο. Τους απομονώσαμε και εκεί αρχίσαμε κι εμείς να υποψιαζόμαστε. Κάνουμε ιχνηλάτηση και βγαίνουμε αυτά τα 32 κρούσματα συν άλλοι δύο νοσηλευτές μας. Ο ένας από τους δύο είναι ο αδελφός μου" πρόσθεσε.

Πηγές: newsbeast.gr, enikos.gr