Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:12 | 15/12/2016

Η καταγγελία αφορά παράπονο Ελλαδίτη, την πρωτοχρονιά του 2015, όπου αφού ελέγχθηκε από μέλος της τροχαίας, υποστηρίζει ότι αν και υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ 4-5 φορές, κατηγορήθηκε ότι δεν έδινε ικανοποιητικό δείγμα εκπνοής.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αστυνομικός φέρεται να του είπε: «Καλαμαρά κάμμεις μας τον έξυπνο». Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Ελλαδίτη, απάντησε στον αστυνομικό: «Είσαι ρατσιστής και θα έπρεπε να ντρέπεσαι μέρα που είναι».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, που δημοσιεύεται στον «Πολίτη», άλλος αστυνομικός πέρασε χειροπέδες στον παραπονούμενο και τον οδήγησε σε αστυνομικό σταθμό, όπου κατηγορήθηκε για άρνηση παροχής δείγματος για εξέταση αλκοόλης και εξύβριση αστυνομικού.

Η Αστυνομία, από την άλλη, υποστήριξε ότι η στάση του παραπονούμενου ήταν προκλητική και φέρεται να είπε στον αστυνομικό που ζήτησε δείγμα εκπνοής: «Επειδή είμαι Έλληνας, πιάσε κανένα Ρουμάνο ή Βούλγαρο».

Η Αστυνομία υποστηρίζει επίσης ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος έδειξε 65 mg, ωστόσο δεν έδωσε ακόμα δύο φορές δείγμα.

Κατά τον ισχυρισμό του αστυνομικού, ο παραπονούμενος φέρεται να απάντησε: «Είσαι ρατσιστή ρε, δεν ξέρω αν μπορώ να φυσήσω δυνατά, θα δω».

Την υπόθεση εξέτασε και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία ωστόσο δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει οποιοδήποτε πειθαρχικό αδίκημα κατά του αστυνομικού.

www.sigmalive.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis