Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:44 | 21/05/2020

Την «αναβίωση» του επικίνδυνου άβατου στο Μυλοπόταμο Κρήτης κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας το πρωί στον Σκάι.

Ο κ. Μαυροειδάκος, επικαλούμενος ανακοίνωση-καταγγελία της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, στην οποία αναδεικνύεται η προ ημερών «απαγόρευση» από τους κατοίκους οργανωμένου αστυνομικού ελέγχου, τόνισε ότι «χτυπάμε καμπανάκι κινδύνου για να μην επανέλθουμε στο 2007, τότε που έχασε τη ζωή του ο συνάδελφός μας Στάθης Λαζαρίδης», αφήνοντας, επίσης, αιχμές για την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με όσα γράφει στις 19 Μαΐου η εφημερίδα «Πατρίς», «"βρισκόμαστε στην προ Ζωνιανών εποχή" υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Κρήτης, Χρήστος Τσανακτσίδης, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το δημοσίευμα της Πατρίδας για το επεισόδιο που συνέβη προ ημερών σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου, όπου ντόπιοι ξεσηκώθηκαν για τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου εντός του οικισμού και απαίτησαν από τις ειδικές δυνάμεις της ΕΛΑΣ "να μην κάνουν ελέγχους μέσα στο χωριό"».

Σήμερα, το άλλοτε πολυδύναμο ΤΑΕ Μυλοποτάμου, το οποίο ιδρύθηκε μετά Βαΐων και κλάδων μετά την αιματηρή επιχείρηση-φιάσκο στα Ζωνιανά με θύμα τον άτυχο ειδικό φρουρό Στάθη Λαζαρίδη, έχει αποδεκατιστεί και αριθμεί μόλις 25 άτομα.

Μετά βίας βγαίνει πλήρωμα με τέσσερα άτομα στη βάρδια. Έλεγχοι μέσα στα χωριά δε γίνονται, πόσο μάλλον κατ’ οίκον έρευνες. Η καθιερωμένη αστυνόμευση στηρίζεται κυρίως σε ένα απλό και βιαστικό πέρασμα των υπηρεσιακών οχημάτων μέσα από τα χωριά.

«Είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα από το 2007» σχολιάζουν αστυνομικοί κύκλοι. Αυτό που συνέβη προ ημερών σε χωριό του ορεινού Μυλοποτάμου με αφορμή τη διενέργεια ελέγχου σε τοπικό παράγοντα αποτυπώνει την κατάσταση.

«Η τοπική Διεύθυνση δεν ασχολείται, δεν ενισχύουν το ΤΑΕ Μυλοποτάμου, το οποίο αποδυναμώνεται» επισήμανε ο κ. Τσανακτσίδης, υπογραμμίζοντας ότι σε λίγο ούτε περιπολίες δεν θα μπορούν να βγάλουν.

lawandorder.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis